Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Színdarabbal ünnepelték az iskola névadóját

Régi álma valósult meg Bódainé Erdélyi Erikának, amikor az iskola alulájában előadták a széchenyis tanulók a legnagyobb magyar életéről készült színdarabot. A pedagógus szerint a diákok sokat tudnak Széchenyiről, hiszen minden tanév elején  megemlékeznek születésének évfordulójáról, de akkor inkább  közéleti szerepléséről és utazásairól beszélgetnek, a mostani előadáson pedig a magánembert mutatták be. - Amikor a színdarabon gondolkodtam, úgy terveztem, hogy az alsó tagozatostól a nyolcadik osztályosig minden gyereknek mondjon valamit  - mesélt a pedagógus az előkészületekről. Az elképzelés akkor vált realitássá, amikor megismerkedett dr. Csabai Mária írónővel, aki az első hívó szóra felajánlotta a segítségét és átadta a szövegkönyvet. Az alkotó a bemutatón nem tudott megjelenni, de az előadásról készült videofelvételt az iskola elküldi neki.
Bódai Gyula a kezdetektől fogva közreműködött felesége tervének végrehajtásában, és a kapuvári Széchenyi igazgatója, Horváth László is rögtön a támogatásáról biztosította a tanárnőt. A színdarab, és annak szervezésével járó sodró lendület az intézmény valamennyi tanárát magával ragadta - tette hozzá Bódainé Erdélyi Erika -, ezért mindenki részt vett a felkészülésben: jelmezek varrásával, rajzolással, díszletek összeállításával. Igazi csapatmunkában teltek az elmúlt hónapok, s az iskola az előadással hiánypótló alkalmat teremtett a több mint húsz éve a reformer nevét viselő kapuvári Széchenyiben.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.