Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Színdarabbal ünnepelték az iskola névadóját

Régi álma valósult meg Bódainé Erdélyi Erikának, amikor az iskola alulájában előadták a széchenyis tanulók a legnagyobb magyar életéről készült színdarabot. A pedagógus szerint a diákok sokat tudnak Széchenyiről, hiszen minden tanév elején  megemlékeznek születésének évfordulójáról, de akkor inkább  közéleti szerepléséről és utazásairól beszélgetnek, a mostani előadáson pedig a magánembert mutatták be. - Amikor a színdarabon gondolkodtam, úgy terveztem, hogy az alsó tagozatostól a nyolcadik osztályosig minden gyereknek mondjon valamit  - mesélt a pedagógus az előkészületekről. Az elképzelés akkor vált realitássá, amikor megismerkedett dr. Csabai Mária írónővel, aki az első hívó szóra felajánlotta a segítségét és átadta a szövegkönyvet. Az alkotó a bemutatón nem tudott megjelenni, de az előadásról készült videofelvételt az iskola elküldi neki.
Bódai Gyula a kezdetektől fogva közreműködött felesége tervének végrehajtásában, és a kapuvári Széchenyi igazgatója, Horváth László is rögtön a támogatásáról biztosította a tanárnőt. A színdarab, és annak szervezésével járó sodró lendület az intézmény valamennyi tanárát magával ragadta - tette hozzá Bódainé Erdélyi Erika -, ezért mindenki részt vett a felkészülésben: jelmezek varrásával, rajzolással, díszletek összeállításával. Igazi csapatmunkában teltek az elmúlt hónapok, s az iskola az előadással hiánypótló alkalmat teremtett a több mint húsz éve a reformer nevét viselő kapuvári Széchenyiben.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.