Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szilsárkány új polgármestere egyelőre spórolni szeretne

Szilsárkány új polgármestere Csornán él családjával: felesége és tizenhat hónapos kislánya várja nap mint nap haza. Nyugdíjas szüleit sokan ismerik a Rábaközben: hentes édesapja legutóbb húsboltot vezetett, édesanyja pedig a polgármesteri hivatalban dolgozott aktívabb éveiben. Szalai Miklós sütő szakmunkásként végzett Tatán, s mivel kitűnt a többiek közül jó képességeivel, tanára ösztökélésére  elvégezte az egyik budapesti gimnáziumot. A németül jól beszélő fiatalember két esztendőt töltött Németországban. Az autóiparhoz a 2000-es évek elején került közel, s a többi fiatalhoz hasonlóan ő is megpróbálkozott a kereskedelmi tevékenységgel. Egyre több gépjárművet vásárolt, majd sorra szerezte be az  autóalkatrészeket, később pedig javítási feladatokat is elvállalt. A szakmai feladatokat autószerelő mester végzi, a tulajdonos pedig unokatestvérével látja el a kereskedelmi és szervezési teendőket. 
Szalai Miklós a polgármesteri feladatokat a lakosság biztatására vállalta el. Tiszteli elődjét, a nemrég elhunyt Zöld Pétert, de nem az általa kitaposott úton szeretne haladni. Igazi összetartó közösséget szeretne létrehozni Szilsárkányban, olyant, amelynek tagjai a kitűzött cél érdekében együtt munkálkodnának. A falu vezetője számít a fiatalokra, és a helyben működő civil közösségekre. Az eddig különböző helyeken működő klubok tagjait arra kérte, hogy költözzenek valamennyien a kultúrházba, ezzel is spórolva a téli fűtésen. Szalai Miklós az idei büdzsé számadatait még nem ismeri pontosan, de mielőbb szeretné megoldani az óvoda energetikai felújítását. Utóbbi téma sokakat érint, mert rengetegen eljöttek a közmeghallgatásra, hogy megvitassák a lehetőségeket.
Szilsárkány vezetője szerint a vállalkozói tevékenység és a település irányítása nagyban hasonlít egymásra, hiszen mindkettőnél számít a forint. A közterületek rendbe tételét és a düledező házak elbontását rendelettel fogják szabályozni, az ünnepi alkalmakra pedig szeretnék feldíszíteni a falut. – Legyenek büszkék az emberek a arra a helyre, ahol élnek – mondta Szalai Miklós, aki biztos abban, hogy célja eléréséhez a helyiekben partnerekre lel.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.