Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szilsárkány az iszapkárosultak megsegítésére szervezett koncertet

Zöld Péter polgármester megemlítette:  nem annyi jegyet adtak el, mint ahányan laknak a kis rábaközi faluban, tehát volt, aki többet vásárolt azért, hogy segíthessen. Jó helyre került a pénz, hiszen Szilsárkány vezetője  személyesen adta át a jótékonysági koncert bevételét a devecseri kollégája által megnevezett családnak. Zöld Péter leszögezte: a faluban van értékesítésre váró ház, ezért nincs akadálya annak, hogy iszapkatasztrófával sújtott családok telepedjenek le a községben. Számukra százezer forint (hetven százaléka vissza nem térítendő)gyorssegélyt nyújt az önkormányzat, és keresik a lehetőségét a további pénzbeli, illetve természetbeni  juttatásnak.
Bognár Lászlóné nem véletlenül beszélt többes számban, amikor elmondta, hogy milyen együttérzést váltott ki belőlük az országos média Kolontárról szóló tudósítása, és aminek hatására összefogott a falu közössége. Az óvodavezető mélységesen sajnálja a katasztrófa károsultjait, és azóta sem szűnő szívszorító fájdalomról beszélt. A gyerekek sem maradtak közömbösek az események iránt, a felnőttek pedig még a “sima”árvíznél is veszélyesebbnek tartják az iszapömlést. Azt nem tudták garantálni, hogy a falu minden egyes lakója megjelenjen a koncerten, de az együttérző segítség  nem hiányzott.
Havasi Imréné  a maga szerény módján járult hozzá a Devecser környékén bekövetkezett tragédia áldozatainak megsegítéséhez. A nyugdíjas hölgy még jobban átérzi az események súlyát, hiszen tizenhárom éves lehetett, amikor  a töltés tetejéig ért a víz Sobornál, épp hogy át nem szakadt a gát. Mint mondta, az akkor átélt félelmet sosem felejti el.
Bella József vidéki tartózkodása miatt pár nappal az iszapkatasztrófa után tért haza Devecserbe, de így is szörnyű  volt, ami akkor fogadta. - Nagyon rossz  volt látni azt a várost, ahol felnőttem és ahol élek - mesélte az ajkai kistérségben lakó ember. A nehézgépkezelő házát nem érte el az ár, mert megállt egy utcával előbbre, de a trauma hatása miatt most is nehézére esett erről beszélnie. Jómaga azok közé tartozik, aki nem szeretné családjával Devecseren folytani az életét. Szilsárkányban nagyon barátságosak az emberek, ezért legszívesebben a környéken telepedne le. A rábaközi településsel két család révén került kapcsolatba, de minden irányból tapasztalja a jó szándékot.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 24.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.