Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szilaj csikó és bikaborjú volt a főnyeremény

A szervezők kezdetben a rossz idő miatt becsülték alá a jelentkezők létszámát, de szerencsére ez sem tántorította el a vállalkozó kedvű lovasokat: tizennyolc kettes-, két négyes- és két fiatal pónifogatos ment végig a pályán. A helyieken kívül Csornáról, Kapuvárról, Farádról, Veszkényről is érkeztek versenyzők. Papp Tamás, a Rábaparti Lovasklub elnöke szerint a talaj kicsit elnehezült, felázott, de a lovaknak ez nem jelentett különösebb problémát.  A lovasbemutatók szereplőinek utánpótlása úgy tűnik folyamatos, hiszen az ügyesebb ifjak átülhetnek az alacsonyabb növésű póniról a nagyméretű hátasokra - jegyezte meg elégedetten a közvetítő, aki jelenleg egy kancát tart otthon, amely hamarosan lecsikózik, ezért ő a közeljövőben nem fog indulni lovával, de kisfia a hátas ügyességi versenyszámba be fog nevezni.
Kameránk épp az akadályhajtást rögzítette, amikor húsz kapun, illetve egy összetett akadályon kellett áthaladniuk a négylábúaknak, s a kétfordulósra tervezett megmérettetés összetett eredményét értékelte a zsűri. A versenyszámok végén a lovasok kalapjukat oldalt kitartva vonultak körbe a pályán a nézőket üdvözölve. Arról nem szólt a fáma, hogy ki vezethette haza a tombola fődíjaként felajánlott csikót és bikaborjút, de biztos, hogy mindketten hozzáértő gazdához kerültek. Akinek pedig elég volt a patások látványából, az a falunappal egybekötött egész napos rendezvény zárásaként az esti bálon szórakozhatott, és ki ne hagyjam: a has-, cigány- és látványtáncot lejtő szilsárkányi kis- és nagylányok bemutatóján.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.