Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szilaj csikó és bikaborjú volt a főnyeremény

A szervezők kezdetben a rossz idő miatt becsülték alá a jelentkezők létszámát, de szerencsére ez sem tántorította el a vállalkozó kedvű lovasokat: tizennyolc kettes-, két négyes- és két fiatal pónifogatos ment végig a pályán. A helyieken kívül Csornáról, Kapuvárról, Farádról, Veszkényről is érkeztek versenyzők. Papp Tamás, a Rábaparti Lovasklub elnöke szerint a talaj kicsit elnehezült, felázott, de a lovaknak ez nem jelentett különösebb problémát.  A lovasbemutatók szereplőinek utánpótlása úgy tűnik folyamatos, hiszen az ügyesebb ifjak átülhetnek az alacsonyabb növésű póniról a nagyméretű hátasokra - jegyezte meg elégedetten a közvetítő, aki jelenleg egy kancát tart otthon, amely hamarosan lecsikózik, ezért ő a közeljövőben nem fog indulni lovával, de kisfia a hátas ügyességi versenyszámba be fog nevezni.
Kameránk épp az akadályhajtást rögzítette, amikor húsz kapun, illetve egy összetett akadályon kellett áthaladniuk a négylábúaknak, s a kétfordulósra tervezett megmérettetés összetett eredményét értékelte a zsűri. A versenyszámok végén a lovasok kalapjukat oldalt kitartva vonultak körbe a pályán a nézőket üdvözölve. Arról nem szólt a fáma, hogy ki vezethette haza a tombola fődíjaként felajánlott csikót és bikaborjút, de biztos, hogy mindketten hozzáértő gazdához kerültek. Akinek pedig elég volt a patások látványából, az a falunappal egybekötött egész napos rendezvény zárásaként az esti bálon szórakozhatott, és ki ne hagyjam: a has-, cigány- és látványtáncot lejtő szilsárkányi kis- és nagylányok bemutatóján.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.