Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szilaj csikó és bikaborjú volt a főnyeremény

A szervezők kezdetben a rossz idő miatt becsülték alá a jelentkezők létszámát, de szerencsére ez sem tántorította el a vállalkozó kedvű lovasokat: tizennyolc kettes-, két négyes- és két fiatal pónifogatos ment végig a pályán. A helyieken kívül Csornáról, Kapuvárról, Farádról, Veszkényről is érkeztek versenyzők. Papp Tamás, a Rábaparti Lovasklub elnöke szerint a talaj kicsit elnehezült, felázott, de a lovaknak ez nem jelentett különösebb problémát.  A lovasbemutatók szereplőinek utánpótlása úgy tűnik folyamatos, hiszen az ügyesebb ifjak átülhetnek az alacsonyabb növésű póniról a nagyméretű hátasokra - jegyezte meg elégedetten a közvetítő, aki jelenleg egy kancát tart otthon, amely hamarosan lecsikózik, ezért ő a közeljövőben nem fog indulni lovával, de kisfia a hátas ügyességi versenyszámba be fog nevezni.
Kameránk épp az akadályhajtást rögzítette, amikor húsz kapun, illetve egy összetett akadályon kellett áthaladniuk a négylábúaknak, s a kétfordulósra tervezett megmérettetés összetett eredményét értékelte a zsűri. A versenyszámok végén a lovasok kalapjukat oldalt kitartva vonultak körbe a pályán a nézőket üdvözölve. Arról nem szólt a fáma, hogy ki vezethette haza a tombola fődíjaként felajánlott csikót és bikaborjút, de biztos, hogy mindketten hozzáértő gazdához kerültek. Akinek pedig elég volt a patások látványából, az a falunappal egybekötött egész napos rendezvény zárásaként az esti bálon szórakozhatott, és ki ne hagyjam: a has-, cigány- és látványtáncot lejtő szilsárkányi kis- és nagylányok bemutatóján.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.