Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szépség és egészség kívül, belül

Gaál Andrásné, a Rábatamási Nők Egyesületének elnöke gyakran hallja ismerőseitől: Nincs semmi bajom, miért mennék orvoshoz? A hölgy úgy tapasztalta, hogy jobban rá lehet venni az embereket a szűréseken való megjelenésre. - Aki eljön, előbb észreveszi a bajt - fogalmazott Gaál Andrásné -, és talán nemcsak az időseket, de a fiatalokat is meg tudjuk mozgatni a faluban. Az elnök rámutatott: a nyugdíjasok úgyis gyakrabban mennek orvoshoz,  tehát az egyesület elsődleges célcsoportja épphogy nem a korosabb lakók közül való, hanem  azt érzik igazi kihívásnak, ha az ifjabb nemzedéket tudják rávenni a tudatos életmódra.
Rábatamásiban jó kezdeményezésnek tartották a Csornai Nőegylet évente megtartott rendezvényét, ezért az ő sikerüktől felbuzdulva, idén már a harmadik egészségnapot tartották a községben. Ami működik a városban, arra miért ne lenne igény a kisebb településeken - hangzott az érvelés. És igazuk is van! Tavaly nagy érdeklődésre tartott számot az allergiateszt. Az idei évben ezt nem illesztették be a mérések közé, viszont sokakat érdekelt a látásvizsgálat. A szervező más család nevében nem tudott nyilatkozni, de saját famíliáján belül jó fogadtatása volt az egészségnapon tálalt ételeknek. A férj meglepetten tapasztalta, hogy nemcsak a pörkölt ehető, hanem a zöldségekből készült ennivaló is. A szervezet erőnlétének megőrzéséhez a külcsín is hozzátartozik. Ma már nem számít hiúnak, ha valaki ellátogat a kozmetikushoz, és az erősebbik nem közül is egyre többen igénybe veszik a szépészeti szolgáltatásokat.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.