Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szép környezetben tartják a nyugdíjas-találkozókat

Elsőként Zsédelyné Horváth Emőke, az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér vezetője köszöntötte az ünnepségen egybegyűlteket, majd színpadra szólította a kisebbeket, akik nagy lelkesedéssel készültek a bemutatóra. A „Kéknefelejcs” nyugdíjasklub létszáma egyébként folyamatosan emelkedik, de inkább  hölgytagokból áll a társaság. Az ünnepi rendezvényekre ugyan a férfiak is ellátogatnak, de a rendszeres heti  összejöveteleken szinte csak a nők vesznek részt. A település nagy hangsúlyt helyez a generációk közti békés együttélésre, ezért a jubileumi műsorról nem hiányozhattak a gyerekek sem.

Pásztorné Szakács Gabriella polgármester a település idősebb lakóival kapcsolatban további örömteli hírről adott számot, mert a belső csinosításon átesett, utána külsőleg is rendbe hozott Géwai W. L. utcában lévő házban kaptak helyet. Az épületnek régebben több funkciója is volt: orvosi rendelőnek, szolgálati lakásnak és  idősek napközi otthonának használták, s később egészségházként töltötte be a szerepét, ugyanakkor néhány helyiségét átadták a civil szervezetnek. A faluban dolgozó korábbi gyógyszerész távozása óta nem tudták létrehozni a patikát, mert hiányoztak a jogszabály által előírt feltételek. Mára ez a probléma is megoldódott. Miután kialakították a 25 m2-es, minden elvárásnak megfelelő helyiséget,  fiókgyógyszertára lett a településnek. Tovább folytatva a felújítást, a már említettek szerint el tudták helyezni a nyugdíjasklubot is. A házat vízmentesen szigetelték, és újra vakolták, az udvaron pedig akadálymentes közlekedést tettek lehetővé a látogatóknak.

Beküldés dátuma: 2012. 10. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.