Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szép, gondozott környezetért Kapuváron

A városszépítő egyesület idén “Szép gondozott környezetért 2010.”néven hirdette meg pályázatát a Kapuváron és Öntésmajorban élő magánszemélyek, illetve működő intézmények, vállalkozások  számára. Kováts Csaba, az egyesület titkára elégedetten állapította meg, hogy már eddig is szép számmal jelentkeztek a felhívásra. Mielőtt az értékelő bizottság tagjai javaslatot tennének a díjazottak felterjesztésére, helyszíni szemlére indulnak, hogy személyesen is meggyőződjenek a pályázók kulturált környezetéről.
- A Monako cukrászda tavaly új épületbe költözött, és szép környzetet próbáltunk kialakítani itt a városközpontban - fogalmazott Kozma Péter tulajdonos. Már a bejáratnál észre lehet venni a változást az ízléses térkövezésen, a kőfallal körbevett kerthelyiséget pedig növényzettel tették még hangulatosabbá.  A vállalkozó megjegyezte: Ha már a fagylalt az embereket a cukrászdába vonzza nyáron, legalább a családok kellemes környzetben töltsék el szabadidejüket. A kert összes berendezése a napfényes mediterrán hangulatot idézi a vendégeknek Kapuvár szívében.
A Páli Szent Vince Katolikus Óvoda is szeretne tenni a városkép megújításáért. Giliczné Köves Beatrix a pályázatra reagálva elmondta, hogy a gyerekek nagyon szép környezetben élik mindennapjaikat, ezáltal az óvoda hozzájárul a település esztétikus megjelenéséhez. - A szakemberek nemcsak arra figyeltek, hogy az épület korszerű legyen, hanem az udvarát is megpróbálták úgy rendbetenni, hogy megfeleljen a kor kihívásainak - fogalmazott vezető óvónő. A gyerekek mozgásigényét kielégítő területen nagyon sok a zöld felület, és ennek megóvásában az iskola technikai szakkörének tagjai sokat segítenek.
Binder Józsefné fiától, valamint Kováts Csabától hallott a mozgalomról, így 2010-ben megint benevezett a pályázatra. Binder János Csaba rendezi a családi ház gyönyörű kertjét - tudtukhttp://www.molnarkft.hu/kepek/hirek/ meg az édesanyától -, aki  élvezi a munka gyümölcsét.
A tavalyi győztes, Lajtos Terézia otthonát is meglátogattuk. - Nagyon sok munka és energia van abban, hogy ez a környezet ilyen. Mindennap foglalkozom vele, hiszen gondozni kell a növényeket - közölte a pályázó. A közel 2000 m2-es telken nem egyszerű a fűnyírást sem, mert órákat vesz igénybe. Teréz a ház körüli munkában két nagykorú gyermekére számíthat, de a növények kényesebb ápolása már kizárólag rá tartozik. A 2009-es pályázat első helyezettje fokozatosan alakította ki az udvar mostani elrendezését, és elmondta, hogy a család további elképzeléseket is szeretne megvalósítani. A maximális szépségre törekvő interjúalany szerint bőven van mit szépíteni az öt éve vásárolt ház körül.
Végezetül Kováts Csaba titkártól megtudtuk, hogy idén valamennyi pályázó megkapja a “Szép gondozott környezetért 2010.” emlékplakettet, a díjak átadására pedig 2010 őszén kerül sor, de a pontos dátumról időben értesítik a jelentkezőket.

Beküldés dátuma: 2010. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.