Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szép dísztere van Kónynak

A falu központjának fejlesztése nem tegnap fogant  meg a képviselők fejében. 2004-ben vetették papírra a terveket, és a község ettől kezdve figyelte a pályázati kiírásokat. 2006-ban két részre bontották a falufejlesztési koncepciót, és még abban az évben átadták a támogatásból felújított élelmiszerbolt és orvosi rendelő közötti díszteret. Az önkormányzat 2009-ben nyújtotta be azt a pályázatot, amely a most átadott tér fejlesztési elképzeléseit tartalmazta. Idén májusban megérkezett a válasz: Kóny megnyerte a 11,4 millió forintos támogatást a faluközpont megújítására, emlékpark kialakítására. Az októberben indult, és bő egy hónapig tartó kivitelezés során elkészült a közel 1600 m2-es térburkolat a hozzá tartozó szegélyezéssel, valamint járdával. Áthelyezték az emlékparkba az I.világháborús hősi emlékművet és a millenniumi keresztet, valamint kialakították a helyét az 1848-as szabadságharc előtt tisztelgő, jövőben elkészülő szobor talapzatának. Az önkormányzat saját erőből oldotta meg a park növényzetének telepítését.
A Béke és a Soproni utca közötti terület az elmúlt időszakban sok változáson ment keresztül – mondta Aller Imre. A polgármester az általános iskola alsó tagozatába járt, amikor elkészült a salakos kézilabdapálya, mely akkor jelentős minőségi javulást jelentett. A rendszerváltáskor lelkes sportemberek társadalmi munkában lebetonozták, majd hosszú ideig ez a pálya volt a falu egyetlen közösségi színtere. Az elmúlt évtizedekben szintén több átalakításon esett át  gyógyszertár előtti közpark, ahol parkolók és utak épültek.
A település vezetője leszögezte: a megújult faluközpont méltó helyszínt biztosít a nemzeti és a helyi ünnepek megtartására, az  átutazók pedig látva a rendezett köztereket, pozitív képet őrizhetnek meg Kónyról.


Beküldés dátuma: 2011. 12. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.