Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szent király volt nemes ágból, de a hite nemesebb...

A Téten megtartott augusztus 20-i ünnepség helyszíne a  szürke hétköznapokon is az államalapításra emlékeztet – fogalmazott dr. Kukorelli László ünnepi beszédében. A millenniumi emlékkeresztnél tartott rövid történelmi visszatekintésében megemlítette: a latin gyökerű Európa a Római Birodalom valamikori helyén biztos alapnak látszott, és mint látjuk, minden válság ellenére ma is az. Szent István szellemisége és az új kenyér ünnepe azonban nem volt mindig egyformán megbecsülve, hiszen másként értékelték a különböző korok, s volt, amikor megpróbálták szovjet mintára átformálni, de a rendszerváltozás utáni parlament úgy döntött, hogy augusztus 20-a áll a legközelebb a magyar szokásrendhez, hisz ennek vannak a legmélyebb gyökerei.
Az ünnepség az új kenyér megáldásával folytatódott: Deák Ágota evangélikus lelkész és Kántor Antal szentelte meg  mindennapi betevőnket. A kerületi esperes megköszönte a Gondviselőnek, hogy ebben az esztendőben is megadta nekünk az alapvető ételt, majd a föld minden termésére kérte áldását. A kanonok kifejezte abbéli óhaját, hogy többen jöjjenek el az ünnepségekre, majd megbékélésre és szeretetre hívta fel az emberek figyelmét, amelyre szerinte jó példa a Baranyai Lajos és felesége által alkotott ökumenikus családi egység. A rendezvényen közreműködött: a Csillagfény Majorette Egyesület csoportja, a Hajnalcsillag Dalkör, valamint a Téti Ifjúsági Fúvószenekar.

Beküldés dátuma: 2012. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.