Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szent király volt nemes ágból, de a hite nemesebb...

A Téten megtartott augusztus 20-i ünnepség helyszíne a  szürke hétköznapokon is az államalapításra emlékeztet – fogalmazott dr. Kukorelli László ünnepi beszédében. A millenniumi emlékkeresztnél tartott rövid történelmi visszatekintésében megemlítette: a latin gyökerű Európa a Római Birodalom valamikori helyén biztos alapnak látszott, és mint látjuk, minden válság ellenére ma is az. Szent István szellemisége és az új kenyér ünnepe azonban nem volt mindig egyformán megbecsülve, hiszen másként értékelték a különböző korok, s volt, amikor megpróbálták szovjet mintára átformálni, de a rendszerváltozás utáni parlament úgy döntött, hogy augusztus 20-a áll a legközelebb a magyar szokásrendhez, hisz ennek vannak a legmélyebb gyökerei.
Az ünnepség az új kenyér megáldásával folytatódott: Deák Ágota evangélikus lelkész és Kántor Antal szentelte meg  mindennapi betevőnket. A kerületi esperes megköszönte a Gondviselőnek, hogy ebben az esztendőben is megadta nekünk az alapvető ételt, majd a föld minden termésére kérte áldását. A kanonok kifejezte abbéli óhaját, hogy többen jöjjenek el az ünnepségekre, majd megbékélésre és szeretetre hívta fel az emberek figyelmét, amelyre szerinte jó példa a Baranyai Lajos és felesége által alkotott ökumenikus családi egység. A rendezvényen közreműködött: a Csillagfény Majorette Egyesület csoportja, a Hajnalcsillag Dalkör, valamint a Téti Ifjúsági Fúvószenekar.

Beküldés dátuma: 2012. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.