Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szemészeti szakrendelés a Rábabrillben

A Rábabrill Optika Rábatamásiban, Csornán és Kapuváron is csatlakozott egy-egy ilyen rendezvényhez a közelmúltban. Sós Bernadett, az optikai szaküzlet vezetője megosztotta velünk tapasztalatait: Egyre többen jelennek meg az egészségnapokon, ugyanakkor a cégek is igyekeznek kitenni magukért, és ingyenes szűrővizsgálatokkal kedveskednek a megjelenteknek. A Rábabrill látás- és szemnyomásellenőrzést végzett a pácienseknek. Utóbbi a zöldhályog elnevezésű betegségre hívja fel a figyelmet, amit ha elhanyagolnak, akár vaksághoz is vezethet. Beszélgetőpartnerünk arra is felhívta a figyelmet, hogy a glaukóma szűrésére alkalmas műszert nemcsak a kijelölt alkalmakkor, hanem egész éven át igénybe lehet venni a Rábabrill üzleteiben. A látóideg és látótér károsodásával járó folyamat kiszűrése rövid és fájdalommentes vizsgálat - szögezte le az üzlet vezetője, aki örömmel konstatálja, hogy a korábbi évekkel ellentétben nemcsak az idősebbek, hanem a fiatalabbak is érdeklődést mutatnak az egészségmegőrzés iránt. Akinél a normál értéktől eltérő vizsgálati eredményt mutatnak ki, azt továbbirányítják a szakrendelőbe, illetve alkalmanként 2.500 Ft-ért vehetik igénybe a betegek a Rábabrillnél praktizáló doktornők segítségét is. - Az idegentestes műtétet el is végzik helyben, de ha bármi probléma van, orvosságot is felírnak. Sós Bernadett bátran ajánlja az érdeklődőknek a műszerekkel kiválóan felszerelt rendelőt. Az optometristák minden 18 éven felüli személy ingyenes látásellenőrzését elvégzik, és ha indokolt, továbbküldik a szakorvoshoz.

Visszatérve a látás hónapjához, azt senki sem vitathatja, hogy egyik legfontosabb érzékszervünk a szem - jegyezte meg a szakember. Sajnos, a szem esetében is előfordulnak olyan lappangó betegségek, amelyek évekig tünetmentesen zajlanak, és ha ezeket elhanyagolják, visszafordíthatatlan következményekkel járnak.

Beküldés dátuma: 2010. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.