Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szemészeti szakrendelés a Rábabrillben

A Rábabrill Optika Rábatamásiban, Csornán és Kapuváron is csatlakozott egy-egy ilyen rendezvényhez a közelmúltban. Sós Bernadett, az optikai szaküzlet vezetője megosztotta velünk tapasztalatait: Egyre többen jelennek meg az egészségnapokon, ugyanakkor a cégek is igyekeznek kitenni magukért, és ingyenes szűrővizsgálatokkal kedveskednek a megjelenteknek. A Rábabrill látás- és szemnyomásellenőrzést végzett a pácienseknek. Utóbbi a zöldhályog elnevezésű betegségre hívja fel a figyelmet, amit ha elhanyagolnak, akár vaksághoz is vezethet. Beszélgetőpartnerünk arra is felhívta a figyelmet, hogy a glaukóma szűrésére alkalmas műszert nemcsak a kijelölt alkalmakkor, hanem egész éven át igénybe lehet venni a Rábabrill üzleteiben. A látóideg és látótér károsodásával járó folyamat kiszűrése rövid és fájdalommentes vizsgálat - szögezte le az üzlet vezetője, aki örömmel konstatálja, hogy a korábbi évekkel ellentétben nemcsak az idősebbek, hanem a fiatalabbak is érdeklődést mutatnak az egészségmegőrzés iránt. Akinél a normál értéktől eltérő vizsgálati eredményt mutatnak ki, azt továbbirányítják a szakrendelőbe, illetve alkalmanként 2.500 Ft-ért vehetik igénybe a betegek a Rábabrillnél praktizáló doktornők segítségét is. - Az idegentestes műtétet el is végzik helyben, de ha bármi probléma van, orvosságot is felírnak. Sós Bernadett bátran ajánlja az érdeklődőknek a műszerekkel kiválóan felszerelt rendelőt. Az optometristák minden 18 éven felüli személy ingyenes látásellenőrzését elvégzik, és ha indokolt, továbbküldik a szakorvoshoz.

Visszatérve a látás hónapjához, azt senki sem vitathatja, hogy egyik legfontosabb érzékszervünk a szem - jegyezte meg a szakember. Sajnos, a szem esetében is előfordulnak olyan lappangó betegségek, amelyek évekig tünetmentesen zajlanak, és ha ezeket elhanyagolják, visszafordíthatatlan következményekkel járnak.

Beküldés dátuma: 2010. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.