Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Széles Áron: A jól képzett informatikusoké a jövő

A győri Jedlikben tanuló Széles Áron azt javasolja a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, hogy jól gondolják meg, hova adják be jelentkezésüket, ami különösen igaz az informatikára. Viszont ha már komoly az elhatározás, az esetleges kudarcok se szegjék kedvét és következetesen haladjon a kiválasztott úton.

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája gazdasági informatika szakának a nyelvi előkészítő osztályába járó Széles Áron amikor elkezdte jedlikes tanulmányait, nem kedvelte különösebben az informatikát, sőt az elején olyannyira idegenkedett a számítástechnikától, hogy még az iskolaváltás lehetősége is felmerült benne. A pontos ideje és oka meg sem határozható, de egyszer csak azt vette észre, hogy mind jobban érdeklődik a téma iránt. A középiskolásnak eltökélt szándéka, hogy ezen a területen képezi tovább magát.
A diák ma már mosolyogva beszél arról, hogy az első félévben csupán tanára jóindulatán múlt programozásból a kettes érdemjegye. Ehhez képest napjainkban informatikára oktatja a nála fiatalabbakat, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjén, a Szakma Sztár Fesztiválon pedig második helyezést ért el. Szép jövőre lehet következtetni abból is, hogy Széles Áron felvételt nyert az edinburgh-i Heriot-Watt Egyetem mesterséges intelligencia szakára. A Skóciában található intézmény kutatási területe főleg az egészségügyre specializálódott, tehát nem az üzleti alapú vállalkozásokat segítik vizsgálati eredményeikkel.
A csornai fiatal olyan egészségügyi kutatásokban szeretne majd részt venni, melyekben a digitális eszközök révén minél korábban kimutathatóak lennének a mammográfiai vizsgálatok káros, illetve hasznos hatásai, továbbá részt vállalna az elváltozások idő előtti kiértékelését segítő informatikai háttér fejleszésében.

Beküldés dátuma: 2019. 06. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek