Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szavaltak az óvodások

Tuba Csilla óvodavezető a 12. alkalommal megrendezett találkozóról elmondta: 30 településre küldtek meghívót, és nagy örömükre 17 helyről jelezték részvételi szándékukat. Mivel hatvan gyermek adta elő szavalatát, három csoportra osztották a kicsiket. – Versenyt hirdettünk a mai napra, de remélem ti is éreztétek, hogy igazából kellemes összejövetel volt az irodalmi és anyanyelvi nevelés jegyében – hangzott el a zárórendezvényen. A legügyesebben szereplő, oklevéllel díjazott gyerekek a televízió nézői előtt még egyszer bemutatták tehetségüket.
A középsősök közül először a kónyi Horváth Krisztina állt ki  a pódiumra, de közben elment a kedve a nagy nyilvánosságtól. A szili Diós Dzsenifer Zelk Zoltán, a rábapatonai Halász Rebeka Fanni pedig Móra Ferenc egy-egy versét adta elő. A Rábatamásiból érkezett Soós Richardot a nagycsoportosok közül választották a legjobbak közé. Farkas Júlia Hanna Beziből „hozta” el versét a hallgatóságnak, Ágoston Grétának pedig nem kellett messzire mennie, mert a kónyi óvodában készült fel a versenyre. Kányádi Sándor műve után Ruzsics Hanna szili kislány Gazdag Erzsi Cinege etetés című költeményét adta elő. A következő taps Nagy Kristóf kónyi óvodásnak szólt, majd Kocsis Szabina, a csornai katolikus intézmény óvodása zárta a sort.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 27.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.