Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szárföldön várja a főút melletti tér a pihenni vágyókat

Tavalyra nyúlik vissza az a Leader-pályázat, melyen több mint 10 millió forintot nyertek a falu fejlesztésére. A pénzből a sportolásra használt tér melletti parkot hozták rendbe, járdát építettek és EU-komform játékokat helyeztek el a kisebbeknek. Horváth Ferenc szerint ez nemcsak a helyieknek, hanem a távolabbról idelátogatóknak is örömet jelent. Régi vágya volt a szárföldieknek, hogy kitisztítsák az út melletti ingoványos tavat, amit sajnos többen szemétlerakónak használtak. A gyalogjáró, a padok, a zöld sövényszegély és a hulladékgyűjtő edények mind a kényelmet és a tisztaságot szolgálják. A polgármester a következőről is beszámolt: horgászati és halászati engedélyt kértek a tóra, a képviselő-testület pedig hamarosan dönt arról, hogy milyen formában teszik lehetővé a szabadidős tevékenységet. Horváth Ferenc eddig pozitív visszajelzéseket kapott, de tudja, hogy nem lehet mindenki elvárásait maradéktalanul kielégíteni, ugyanakkor bízik abban, hogy a többség megelégedése övezi a fejlesztést. A focipálya közelsége miatt az átutazók és a kiránduló csoportok gyakran megállnak a főút melletti füves területen, ahol szalonnasütővel tették még vonzóbbá a pihenőhelyet.  Szárföld első embere tovább folytatta: a beruházásoknak ezennel nincs vége, mert   előrejelzések szerint az ősz folyamán egy 150 m2-es kulturált kerékpáros megállót  építenek a főút mentén. A polgármester azt sem bánná, ha minél több bicikliút épülne, és Csornától a Fertő-partig, valamint egészen a Szigetközig kétkerékkel körbe lehetne járni  a tájat.
Horváth Ferenc a további fejlesztésekkel kapcsolatban megjegyezte: bár spórolósan bánnak a pénzzel, de nem mondanak le az új óvoda építéséről, amit a novembertől növekvő gyermeklétszám is indokol.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.