Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szárföldön várja a főút melletti tér a pihenni vágyókat

Tavalyra nyúlik vissza az a Leader-pályázat, melyen több mint 10 millió forintot nyertek a falu fejlesztésére. A pénzből a sportolásra használt tér melletti parkot hozták rendbe, járdát építettek és EU-komform játékokat helyeztek el a kisebbeknek. Horváth Ferenc szerint ez nemcsak a helyieknek, hanem a távolabbról idelátogatóknak is örömet jelent. Régi vágya volt a szárföldieknek, hogy kitisztítsák az út melletti ingoványos tavat, amit sajnos többen szemétlerakónak használtak. A gyalogjáró, a padok, a zöld sövényszegély és a hulladékgyűjtő edények mind a kényelmet és a tisztaságot szolgálják. A polgármester a következőről is beszámolt: horgászati és halászati engedélyt kértek a tóra, a képviselő-testület pedig hamarosan dönt arról, hogy milyen formában teszik lehetővé a szabadidős tevékenységet. Horváth Ferenc eddig pozitív visszajelzéseket kapott, de tudja, hogy nem lehet mindenki elvárásait maradéktalanul kielégíteni, ugyanakkor bízik abban, hogy a többség megelégedése övezi a fejlesztést. A focipálya közelsége miatt az átutazók és a kiránduló csoportok gyakran megállnak a főút melletti füves területen, ahol szalonnasütővel tették még vonzóbbá a pihenőhelyet.  Szárföld első embere tovább folytatta: a beruházásoknak ezennel nincs vége, mert   előrejelzések szerint az ősz folyamán egy 150 m2-es kulturált kerékpáros megállót  építenek a főút mentén. A polgármester azt sem bánná, ha minél több bicikliút épülne, és Csornától a Fertő-partig, valamint egészen a Szigetközig kétkerékkel körbe lehetne járni  a tájat.
Horváth Ferenc a további fejlesztésekkel kapcsolatban megjegyezte: bár spórolósan bánnak a pénzzel, de nem mondanak le az új óvoda építéséről, amit a novembertől növekvő gyermeklétszám is indokol.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.