Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szárföldön idősek és fiatalok ropták a táncot

A település vezetője hosszan sorolta a támogatók nevét, mert jórészt nekik volt köszönhetõ, hogy Szárföld színvonalas falunapot tartott az idén. Horváth Ferenc a főzőversenyre benevezett, de az első hat helyezésből kiesett csapatokat azzal vígasztalta, hogy nem lehet mindenki első, és egyébként sem volt nagy különbség az ételek között. A lista végéről indulva fogadhatta a polgármesteri gratulációt a Pedro fedőnév alatt tüsténkedő „brigád”, az „Anya és lánya” formáció az ötödik helyen végzett, a „Hoppá” főzőcsoport eggyel előrébb került, a Szárföldért Egyesület bronzérmet kapott,  a dobogó második fokán végzett „Vadragu” és „Hentestokány”, a legjobb ételt pedig az idősek klubja tagjai készítették. Horváth Ferenc televíziónknak adott rövid interjújában az óvoda több mint százéves épületéről beszélve kicsit komolyabbra fordította a szót, mert minden vágyuk egy korszerű intézmény létrehozása. Nem sokkal ezután színpadra léptek a szárföldi gyerekek és idősek. A nyugdíjasklub tagjai készséggel adták át tudásukat a fiatalabb generációnak, és tanították meg a térségre jellemző táncot az óvodásoknak és az iskolásoknak. A polgármester szerint az egész falu büszke lehet a csoport munkájára, akik az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve szellemében adták elő műsorukat.
Beküldés dátuma: 2012. 07. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.