Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szárföldön idősek és fiatalok ropták a táncot

A település vezetője hosszan sorolta a támogatók nevét, mert jórészt nekik volt köszönhetõ, hogy Szárföld színvonalas falunapot tartott az idén. Horváth Ferenc a főzőversenyre benevezett, de az első hat helyezésből kiesett csapatokat azzal vígasztalta, hogy nem lehet mindenki első, és egyébként sem volt nagy különbség az ételek között. A lista végéről indulva fogadhatta a polgármesteri gratulációt a Pedro fedőnév alatt tüsténkedő „brigád”, az „Anya és lánya” formáció az ötödik helyen végzett, a „Hoppá” főzőcsoport eggyel előrébb került, a Szárföldért Egyesület bronzérmet kapott,  a dobogó második fokán végzett „Vadragu” és „Hentestokány”, a legjobb ételt pedig az idősek klubja tagjai készítették. Horváth Ferenc televíziónknak adott rövid interjújában az óvoda több mint százéves épületéről beszélve kicsit komolyabbra fordította a szót, mert minden vágyuk egy korszerű intézmény létrehozása. Nem sokkal ezután színpadra léptek a szárföldi gyerekek és idősek. A nyugdíjasklub tagjai készséggel adták át tudásukat a fiatalabb generációnak, és tanították meg a térségre jellemző táncot az óvodásoknak és az iskolásoknak. A polgármester szerint az egész falu büszke lehet a csoport munkájára, akik az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve szellemében adták elő műsorukat.
Beküldés dátuma: 2012. 07. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.