Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szárföldön idősek és fiatalok ropták a táncot

A település vezetője hosszan sorolta a támogatók nevét, mert jórészt nekik volt köszönhetõ, hogy Szárföld színvonalas falunapot tartott az idén. Horváth Ferenc a főzőversenyre benevezett, de az első hat helyezésből kiesett csapatokat azzal vígasztalta, hogy nem lehet mindenki első, és egyébként sem volt nagy különbség az ételek között. A lista végéről indulva fogadhatta a polgármesteri gratulációt a Pedro fedőnév alatt tüsténkedő „brigád”, az „Anya és lánya” formáció az ötödik helyen végzett, a „Hoppá” főzőcsoport eggyel előrébb került, a Szárföldért Egyesület bronzérmet kapott,  a dobogó második fokán végzett „Vadragu” és „Hentestokány”, a legjobb ételt pedig az idősek klubja tagjai készítették. Horváth Ferenc televíziónknak adott rövid interjújában az óvoda több mint százéves épületéről beszélve kicsit komolyabbra fordította a szót, mert minden vágyuk egy korszerű intézmény létrehozása. Nem sokkal ezután színpadra léptek a szárföldi gyerekek és idősek. A nyugdíjasklub tagjai készséggel adták át tudásukat a fiatalabb generációnak, és tanították meg a térségre jellemző táncot az óvodásoknak és az iskolásoknak. A polgármester szerint az egész falu büszke lehet a csoport munkájára, akik az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve szellemében adták elő műsorukat.
Beküldés dátuma: 2012. 07. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.