Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szárföldnek kell az új óvoda!

Mivel Szárföld lakossága az ezres lélekszámot sem éri el, a törvény szerint nem működtethet önálló önkormányzati hivatalt. A község, hogy kiküszöbölje ezt a problémát, Babóttal hozott létre társulást. Horváth Ferenc szárföldi polgármester szerint a megállapodás jól sikerült, s a lakosság részéről sem érkezett negatív észrevétel. Pintér Róbert, Szárföld jegyzője heti kétszer vagy háromszor jön Babótra, hogy ott is ellássa feladatait. Ez nem befolyásolta a hivatal dolgozóinak létszámát, hisz eddig is szűkített apparátus állt a rendelkezésre.
Horváth Ferenc a közös hivatali munka hasznát egyelőre nem látja, mert az önkormányzatoknak juttatott költségvetési pénz ugyan elegendő a feladatok elvégzésére, de a helyhatóságok sajátos  problémáinak megoldására a korábbinál kevesebb normatíva jut. – Bízom benne, hogy ezt felül fogják vizsgálni, és azokon a településeken, ahol a forrás nem elég, pótolják. Saját intézményünk az óvoda, ezenkívül mi gondozzuk a közterületeket, és ezekre pillanatnyilag nem jut pénz – fogalmazott a polgármester. Mivel a szárföldi hivatal eddig sem dúskált a munkatársakban, viszont feladatuk akad bőven, nem érzik nagy előnyét annak, hogy a két településen egy jegyzőt foglalkoztatnak. Az új rendszer többlettevékenységet is hozott magával, de ha letisztulnak a szerepkörök, talán jobban fogják bírni, Ha mégsem, akkor kénytelenek lesznek létszámot bővíteni – hangzott az interjúban.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvényt, a szárföldi falunapot június utolsó szombatján tartják meg. A részletes programtervezet még nem készült el, de ami biztos, hogy horgászversennyel indítanak, amelyre kiváló terepet biztosít a.  sporttelep, a játszótér melleti tó és környéke. A padok és a játékok festése a rossz idő miatt később kezdődött, de a területet a helyiek és a látogatók örömére rendbe fogják hozni. Mi a helyzet a falu egyik régóta felújításra váró intézményével? A „Búzavirág” Óvodára beadott pályázat első körben elutasítást kapott, de a polgármester abban bízik, hogy felülvizsgálják a körülményeket. Hisz nem azért adták be a terveket, hogy modernebb óvodájuk legyen, hanem egyszerűen alkalmatlan a több mint százötven éve készült épület  a feladatellátásra. – Gyerekek vannak, adottak a körülmények, telket vásároltunk, miden megvan arra, hogy megépüljük az óvodát. Nem adom fel, mert ezt én vállaltam! – tette hozzá a község vezetője.
Beküldés dátuma: 2013. 05. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.