Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szárföldi Tordosa-kupa

Horváth Ferenc, Szárföld polgármestere az előzményekről még annyit mondott, hogy az egykori téeszhez Osli, Veszkény, Vitnyéd, Babót és Szárföld települések is csatlakoztak. Mindebből sejteni lehet, hogy a szövetkezet azóta megszűnt, de a hagyomány maradt, ezért évente megtartják valamelyik településen a rangadót. Idén Szárföldre esett a  rendezés joga, s a polgármestertől megtudtuk, hogy háromszáz fiatal nyüzsgött a pályán. Horváth Ferenc örömmel vállalta a rendezvény szervezését, hiszen ennyi diákot nem mindig lehet látni náluk, pláne, hogy még mozognak is. A felkészülésben a tanárok és a szülők segítettek, de még a középiskolások is szívesen visszajárnak a rendezvényre, akik annak idején szintén részt vettek a meccseken.
A mérkőzéseken az általános iskolák alsó- és felső tagozatosai vesznek részt. A labdarúgótornán két korosztály játszik: az elsőtől a negyedik osztályosokig, valamint ötödiktől a nyolcadik osztályig, a lányok pedig kézilabdáznak. A Tordosa-kupa végeredménye: Első Babót, második Vitnyéd, harmadik Osli, negyedik Veszkény és ötödik Szárföld csapata. A házigazda nagyon vendégtisztelő játékot folytatott. Horváth Ferenc előrevetítette, hogy legközelebb a június 26-i falunapra várnak nagyobb tömeget.
Beküldés dátuma: 2010. 06. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.