Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szalagavató a csornai Csukásban

Perlaki Sándor igazgató arról beszélt, hogy a szalag egyben figyelmeztetés, mely a közelgő megmérettetésre inti a diákokat. - Tudom, hogy a hátralévő félév legalább olyan nehéz lesz, mint az előzőek, és sok szabadidőt kell feláldoznotok azért, hogy sikeres bizonyítvánnyal a kezetekben, boldog, megkönnyebbült arccal léphessetek ki az iskola kapuján.
Szalókiné Ács Viktória a végzős osztályfőnökök nevében szólt az egybegyűltekhez. A szalag a fiatalságot szimbolizálja, s mindazt a sok közös munkát és küzdelmet, melyet  az iskola falain belül a diákok és tanáraik, vigyázó szemeikkel pedig a szülők vívtak meg. Nem a szalagavató és nem az érettségi teszi a fiatalokat felnőtté, mert ezt az átalakulást akarni kell, hiszen nem következik be egyik pillanatról a másikra - hangzott az ünnepi köszöntőben.
Kovács Edit a szalag feltűzésének pillanatában döbbent rá a valóságra: eltelt a négy év, és már csak néhány hónapot tölthet az intézményben. A péceli Szemere Pál Általános Iskolában végzett fiatal családi okok miatt telepedett le a környéken.  A végzős lány bízik a sikeres vizsgában, melyet ha teljesít, tanárainak és szüleinek köszönheti meg. Edit jövőre vonatkozó elképzelései épp hogy körvonalazódnak, de érdekli őt a környezetvédelem. 
A beledi Szabó Dávid nagyon várta már, hogy eljusson a szalagavatóig, melyhez szülei, tanárai és iskolatársai segítették. A fiú felsőoktatási intézményben szeretné folytatni tanulmányait a megkezdett szakon.
A Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolába főleg Csornáról és vonzáskörzetéből jönnek a tanulók, de Komárom, Veszprém, illetve Vas megyéből is vannak jelentkezőik - tudtuk meg Perlaki Sándortól. Két középiskolai és egy szakiskolai osztály diákjai teljesítették az elmúlt évek követelményeit. Ők a gépész, illetve az informatika és kereskedelmi marketing szakmacsoportban tanultak, de mezőgazdasági gépszerelők, lótenyésztők és dísznövény szakemberek is kikerülnek az intézményből. Az érettségiző osztályokba járó diákok közül néhányan maradnak, hogy kihasználják a szakmai képzések által nyújtott lehetőséget, míg mások továbbtanulnak, de vannak olyan társaik is, akik az eddigitől eltérő irányú szakmai képzést választanak.
A végzős osztályok műsorral lepték meg a közönséget, ezt követően az osztályfőnökök minden diáknak feltűzték a szalagot. Az ünnepi rendezvény  iskolabállal zárult.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.