Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szakmák harmóniája: kozmetikus, fodrász és varrónő mutatta meg tudását

A varrónők, a kozmetikusok és a fodrászok vettek részt a megyeszékhelyen tartott megmérettetésen, de mivel Kapuváron utóbbi szakmára képezik a fiatalokat, így három fodrászjelölt indult a versenyen. Bella Katalin tanár elmondta, hogy a lányok már rutinosnak számítanak, hiszen korábbi alkalommal Szombathelyen is megmutatták tehetségüket. A felkészítő folyamatosan figyeli a tanulók fejlődését, és akit az iskolai vizsgákon ügyesebbnek talál, azt indítja tovább a versenyeken. 
Szigetvölgyi Evelin csapatával első helyezést ért el a győri küzdelmen. Mint mondta, nem zavarja a felkészülés, ezért szívesen mondott igent tanára felkérésének. A fodrászjelölt korábbi több versenyén elsőtől a negyedik helyezésig különböző sikereket ért el. Evelinnek legutóbb az afrikai stílussal kellett megküzdenie, s a frizurát úgy oldotta meg, hogy a hagyományok megőrzése mellett a mai kornak megfelelően formázta modelljét. Sok időt és alapos felkészülést igényelt a jó eredménnyel záruló megmérettetés. A kapuvári tanulónak újabb muníciót ad a siker, ezért jövőre megpróbálkozik a Szakma Kiváló Tanulója Versennyel, s ha már vállalkozóként dolgozik, sem akarja feladni az erőpróbákat.
Pintér Fábiánné fodrászmester 1971-ben szerezte meg a szakmát. Eleinte húzódozott attól, hogy a tanulókat oktassa, de a szövetkezet elnöke rábeszélte a képzések vezetésére. - Nagyon szeretem a gyerekeket. Tudom, hogy sok időt és energiát vesz el tőlem, de imádok velük foglalkozni - tájékoztatott az oktató, aki boldog a fiatalok körében, hiszen ezáltal ő is frissebbnek érezheti magát. Tanulói rendre szép eredményeket hoznak a különböző településeken megrendezett versenyekről. A Szakmák harmóniája elnevezésű küzdelemről elmondta, hogy nehéz volt összeegyeztetni a felkészülést, mert a kozmetikus és a varrónő győri lakosok, s mindössze egy hetük maradt arra, hogy egymásra hangolódjanak, de minden nehézséget kárpótolt az eredmény: Szigetvölgyi Evelin első hely, Kertész Nikolett és Nyerges Evelin különdíj
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.