Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szakmák harmóniája: kozmetikus, fodrász és varrónő mutatta meg tudását

A varrónők, a kozmetikusok és a fodrászok vettek részt a megyeszékhelyen tartott megmérettetésen, de mivel Kapuváron utóbbi szakmára képezik a fiatalokat, így három fodrászjelölt indult a versenyen. Bella Katalin tanár elmondta, hogy a lányok már rutinosnak számítanak, hiszen korábbi alkalommal Szombathelyen is megmutatták tehetségüket. A felkészítő folyamatosan figyeli a tanulók fejlődését, és akit az iskolai vizsgákon ügyesebbnek talál, azt indítja tovább a versenyeken. 
Szigetvölgyi Evelin csapatával első helyezést ért el a győri küzdelmen. Mint mondta, nem zavarja a felkészülés, ezért szívesen mondott igent tanára felkérésének. A fodrászjelölt korábbi több versenyén elsőtől a negyedik helyezésig különböző sikereket ért el. Evelinnek legutóbb az afrikai stílussal kellett megküzdenie, s a frizurát úgy oldotta meg, hogy a hagyományok megőrzése mellett a mai kornak megfelelően formázta modelljét. Sok időt és alapos felkészülést igényelt a jó eredménnyel záruló megmérettetés. A kapuvári tanulónak újabb muníciót ad a siker, ezért jövőre megpróbálkozik a Szakma Kiváló Tanulója Versennyel, s ha már vállalkozóként dolgozik, sem akarja feladni az erőpróbákat.
Pintér Fábiánné fodrászmester 1971-ben szerezte meg a szakmát. Eleinte húzódozott attól, hogy a tanulókat oktassa, de a szövetkezet elnöke rábeszélte a képzések vezetésére. - Nagyon szeretem a gyerekeket. Tudom, hogy sok időt és energiát vesz el tőlem, de imádok velük foglalkozni - tájékoztatott az oktató, aki boldog a fiatalok körében, hiszen ezáltal ő is frissebbnek érezheti magát. Tanulói rendre szép eredményeket hoznak a különböző településeken megrendezett versenyekről. A Szakmák harmóniája elnevezésű küzdelemről elmondta, hogy nehéz volt összeegyeztetni a felkészülést, mert a kozmetikus és a varrónő győri lakosok, s mindössze egy hetük maradt arra, hogy egymásra hangolódjanak, de minden nehézséget kárpótolt az eredmény: Szigetvölgyi Evelin első hely, Kertész Nikolett és Nyerges Evelin különdíj
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.