Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szabó Brigitta az oktatási alapismeretek tárgyból jeleskedett

Világosné Rozsonits Erika a megmérettetés körülményeivel kapcsolatban kifejtette: nagyon elégedett volt a szervezéssel, mert zökkenőmentesen hajtották végre a szakmai programokat, de a szabadidős tevékenységre sem lehetett panaszuk. A diákokat a város középiskolái fogadták, a szállást pedig kollégiumokban biztosították. - Mind a tanárnak, mind a diáknak kimagasló szakmai siker egy ilyen versenyre való bejutás. Az elmúlt években egyre jobb helyezéseket tudtak elérni tanítványaim - tájékoztatott a csornai Hunyadi tanára. A pedagógus 2003 óta foglalkozik a középiskolások felkészítésével, s ez idő alatt összesen huszonnégy tanítványa jutott be az első húsz helyezett közé. 2007 óta nyolcvan pluszpontot jelent a diákok továbbtanulásához egy-egy kiemelkedő helyezés. Világosné Rozsonits Erika arról is beszélt, hogy nem egyszerű a  30 - 35 fős osztályokban a differenciált oktatás, de következetes munkával jó eredményt lehet elérni. - Hiszek abban, hogy minden tanítási óra egyszeri és megismételhetetlen, ezért minden órának megvan az apró célja és feladata - hangsúlyozta a tanár.
Ahogy a korábbi két esztendőben, úgy az idén is kimagasló eredménnyel zárták a csornai Hunyadi pedagógiai szakközépiskolás tanulói az országos tanulmányi versenyt. A felkészítő szerint Szabó Brigitta annak is köszönheti sikerét, hogy nagy szorgalommal, és tanára tanácsait megfogadva készült a megmérettetésre. A diák elméleti tudásának gyakorlati hasznosításában nagy segítséget nyújtottak a város közoktatási intézményei: a napköziotthonos  óvoda és a Széchenyi István Körzeti Általános Iskola.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium oklevéllel ismerte el Szabó Brigitta teljesítményét, aki a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet által szervezett Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenyének döntőjén - oktatási alapismeretek tantárgyból - I.helyezést ért el. Brigi már tavaly elkezdte a szakmai tárgyak tanulását, idén pedig emelt szintű érettségi-fakultációra jár. - Ünnepélyes keretek közt adták át a tizennyolc szakmacsoport legjobb három helyezettjének díjait - mesélte a diáklány, majd hozzátette: Amikor meghallottam a nevemet, nagyon boldog és büszke voltam, és Erika néni tekintetét kerestem, mert ez mindkettőnk eredménye. A budapesti Pető András Nevelőképző és Nevelőintézet konduktor alapszakára jelentkező lány úgy gondolja, növelheti felvételi esélyeit a mostani eredmény. - Nagyon nagy álmom, hogy beteg gyerekekkel foglalkozzam, és könnyebbé tegyem az életüket - jelentette ki eltökélten a hunyadis diák.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.