Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sokkal jobb körülmények várják a betegeket a felújításra kerülő farádi rendelőben

Az önkormányzat valamivel több mint 31 millió forintot nyert a kivitelezéshez, amit további 3,5 millióval fog kiegészíteni - mondta Pálfi Zoltánné körjegyző. Az 1980-ban épült orvosi rendelőn csak a legszükségesebb felújításokat hajtották végre az évek során. A beruházás magában foglalja az orvosi rendelő korszerűsítését, fizikai akadálymentesítését és eszközparkjának cseréjét. A tervek között szerepel, hogy a háziorvos a helyszínen fogja értékelni a röntgenképeket, és a modern technikai vívmányok felhasználásával a beteg és orvosa akár online kapcsolatba is léphetnek egymással. A védőnői szolgálat munkáját laptop és magzati szívhangvizsgáló készülék fogja segíteni. A sorszámkiadó automata a páciensek jelentkezését szabályozza. Továbbá megszűnik az a probléma, hogy a gyógyult és az újonnan felvett betegek egy helyiségben várakozzanak, mert külön-külön termeket alakítanak ki erre a célra.
Az építkezés ideje alatt az idősek napközi otthonában látják el a betegeket, a nyugdíjasokat pedig az iskolában kialakított helyen fogadják. A rendelő épületéhez tartozó szolgálati lakást önerőből újíttatja fel az önkormányzat.
A közbeszerzési eljárás keretében meghirdetett ajánlattételi felhívásra négy vállalkozó jelentkezett, melyek közül két szereplő pályázata lett érvényes, de a legelőnyösebb ajánlat Knapp Józseftől származott. A vállalkozó örömmel vette, hogy a farádi önkormányzat megbízza a rendelő felújításával, és az épület kiürítését követően már január elején megkezdik a munkálatokat. Nyílászáró-csere, hőszigetelés, tetőfelújítás, valamint parkoló- és járdaépítés vár a szakemberekre. Korszerűsíteni fogják a villamos berendezéseket, a fűtést, a vizesblokkokat és a különböző a burkolatokat.
Dr. Radányi Ibolya csak üdvözölni tudja a sikeres pályázatot, hisz az épület már nem felel meg a kor követelményeinek. Az érintetteket zavarta a rendelők és váróhelyiségek kis mérete, a mozgásukban korlátozottakat pedig nehezen fogadták. A háziorvos tudomása szerint a védőnői helyiség mellett nővérszobát, gyermekvárót, felnőtt részleget és vizsgálótermet hoznak létre, ahol teljes intimitásban lehet a doktor és a páciens. Az adminisztratív feladatokat elkülönítve végzik a tényleges vizsgálat helyszínétől. A betegek gyakran türelmetlenek, de a megnövelt méretű, új nyílászáróval ellátott váróteremben talán könnyebben telik az idő - jegyezte meg dr. Radányi Ibolya. A háziorvos és munkatársai decemberben bedobozolva várták a költöztetőket, hogy január elején teljes erőbedobással fogadhassák a pácienseket.
Az ígéretek szerint 2011.június-júliusára fejeződnek be a munkálatok, a teljes projekt zárása pedig szeptemberre várható.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.