Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sokkal jobb körülmények várják a betegeket a felújításra kerülő farádi rendelőben

Az önkormányzat valamivel több mint 31 millió forintot nyert a kivitelezéshez, amit további 3,5 millióval fog kiegészíteni - mondta Pálfi Zoltánné körjegyző. Az 1980-ban épült orvosi rendelőn csak a legszükségesebb felújításokat hajtották végre az évek során. A beruházás magában foglalja az orvosi rendelő korszerűsítését, fizikai akadálymentesítését és eszközparkjának cseréjét. A tervek között szerepel, hogy a háziorvos a helyszínen fogja értékelni a röntgenképeket, és a modern technikai vívmányok felhasználásával a beteg és orvosa akár online kapcsolatba is léphetnek egymással. A védőnői szolgálat munkáját laptop és magzati szívhangvizsgáló készülék fogja segíteni. A sorszámkiadó automata a páciensek jelentkezését szabályozza. Továbbá megszűnik az a probléma, hogy a gyógyult és az újonnan felvett betegek egy helyiségben várakozzanak, mert külön-külön termeket alakítanak ki erre a célra.
Az építkezés ideje alatt az idősek napközi otthonában látják el a betegeket, a nyugdíjasokat pedig az iskolában kialakított helyen fogadják. A rendelő épületéhez tartozó szolgálati lakást önerőből újíttatja fel az önkormányzat.
A közbeszerzési eljárás keretében meghirdetett ajánlattételi felhívásra négy vállalkozó jelentkezett, melyek közül két szereplő pályázata lett érvényes, de a legelőnyösebb ajánlat Knapp Józseftől származott. A vállalkozó örömmel vette, hogy a farádi önkormányzat megbízza a rendelő felújításával, és az épület kiürítését követően már január elején megkezdik a munkálatokat. Nyílászáró-csere, hőszigetelés, tetőfelújítás, valamint parkoló- és járdaépítés vár a szakemberekre. Korszerűsíteni fogják a villamos berendezéseket, a fűtést, a vizesblokkokat és a különböző a burkolatokat.
Dr. Radányi Ibolya csak üdvözölni tudja a sikeres pályázatot, hisz az épület már nem felel meg a kor követelményeinek. Az érintetteket zavarta a rendelők és váróhelyiségek kis mérete, a mozgásukban korlátozottakat pedig nehezen fogadták. A háziorvos tudomása szerint a védőnői helyiség mellett nővérszobát, gyermekvárót, felnőtt részleget és vizsgálótermet hoznak létre, ahol teljes intimitásban lehet a doktor és a páciens. Az adminisztratív feladatokat elkülönítve végzik a tényleges vizsgálat helyszínétől. A betegek gyakran türelmetlenek, de a megnövelt méretű, új nyílászáróval ellátott váróteremben talán könnyebben telik az idő - jegyezte meg dr. Radányi Ibolya. A háziorvos és munkatársai decemberben bedobozolva várták a költöztetőket, hogy január elején teljes erőbedobással fogadhassák a pácienseket.
Az ígéretek szerint 2011.június-júliusára fejeződnek be a munkálatok, a teljes projekt zárása pedig szeptemberre várható.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.