Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sokan élvezik a tanulmányi versenyeket

Az oktató-nevelő munka nem elhanyagolható szegmense a tehetséggondozás, melyre nagy hangsúlyt helyeznek a farádi Király Iván Körzeti Általános Iskolában. A gyerekek szorgalmán és akaratán túl a versenyeken elért eredményeikhez nagyban hozzájárulnak a pedagógusok is. Márczisné Varga Lívia igazgató rámutatott: a kisebb területi, valamint az ún.nagyfelmenő rendszerű megmérettetéseken egyaránt szépen szerepeltek a Farádon tanuló diákok.
Kovács Tamásné arról is beszámolt, hogy a “Fehér galamb” Országos Népzenei Versenyen a diákok ezüst minősítést kaptak. Az ének-zene szakos tanár  jobban szeretné, ha többen lennének, de azért annak a néhány gyereknek is örül, akik hajlandóak időt áldozni a népzenére és az énektanulásra. A jó előadó képességgel megáldott Varga Levente a mesemondó kategóriában arany fokozatot szerzett. A hetedikes általános iskolás egyszer már “elsütötte”a Fösvény legény házasodik című mesét a tavaszi farádi honismereti vetélkedőn, s akkor szintén nagy sikert aratott a humoros történettel. A fiú miután túljutott a győri fordulón, felkészítőjével Budapestre utazhatott, ahol nagyon jól érezte magát. Még színházi látogatás és városnézés is belefért a kétnapos fővárosi kirándulásba. Az intézmény volt tanára, Horváth Győző népzenekutató nyomdokain haladva jelentős figyelmet fordítanak a honismereti tárgyak oktatására. Idén már a tizenötödik alkalommal rendezték meg a “Szülőföldünk a Rábaköz”című regionális vetélkedőt, melyen a hatodikasok megyei II., a hetedik-nyolcadik osztályos diákok pedig a negyedik helyen végeztek. Varga Laura vidám hangulatú versenyre emlékszik vissza. A nyolcadikas lány társaival sokat nevetgélt, de azért komolyan vették a feladatokat. A Timaffy László megyei néprajz versenyen II.helyen végzett a farádi iskola csapata. Érdekes kérdéssorok és változatos programok várták a diákokat a Győrben megrendezett megmérettetésen. Domonkos Tímea és a vele együtt résztvevő tanulók a kétfordulós versenyre a régi hiedelemvilág témaköréből készültek fel.
A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny sok száz indulója közül kerül ki az a huszonegynéhány tanuló, aki bejut a megyei fordulóra. Farádról idén ketten érték el ezt a szintet: a nyolcadikas Élő Natália, és a hetedikes Varga Enikő, s mindketten az ötödik helyen zárták a versenyt. Az említett két tanuló a “nyelvÉSZ”elnevezésű megyei rangadón  megszerezte az ötödik és a harmadik helyezést.
Komlósi Tamás két diákot indított az elméleti és gyakorlati feladatokból álló országos közlekedésismereti versenyen, ahol az első és a negyedik helyig küzdötték fel magukat a farádi fiatalok. A csornai Rákócziban megrendezett német nyelvi versenyen Tarcsai Mónika által felkészített gyerekek is szépen szerepeltek: a negyedikesek mindössze egy ponttal maradtak le a dobogós első helyről, a hetedikesek pedig a ranglista harmadik fokára kerültek.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.