Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sokan élvezik a tanulmányi versenyeket

Az oktató-nevelő munka nem elhanyagolható szegmense a tehetséggondozás, melyre nagy hangsúlyt helyeznek a farádi Király Iván Körzeti Általános Iskolában. A gyerekek szorgalmán és akaratán túl a versenyeken elért eredményeikhez nagyban hozzájárulnak a pedagógusok is. Márczisné Varga Lívia igazgató rámutatott: a kisebb területi, valamint az ún.nagyfelmenő rendszerű megmérettetéseken egyaránt szépen szerepeltek a Farádon tanuló diákok.
Kovács Tamásné arról is beszámolt, hogy a “Fehér galamb” Országos Népzenei Versenyen a diákok ezüst minősítést kaptak. Az ének-zene szakos tanár  jobban szeretné, ha többen lennének, de azért annak a néhány gyereknek is örül, akik hajlandóak időt áldozni a népzenére és az énektanulásra. A jó előadó képességgel megáldott Varga Levente a mesemondó kategóriában arany fokozatot szerzett. A hetedikes általános iskolás egyszer már “elsütötte”a Fösvény legény házasodik című mesét a tavaszi farádi honismereti vetélkedőn, s akkor szintén nagy sikert aratott a humoros történettel. A fiú miután túljutott a győri fordulón, felkészítőjével Budapestre utazhatott, ahol nagyon jól érezte magát. Még színházi látogatás és városnézés is belefért a kétnapos fővárosi kirándulásba. Az intézmény volt tanára, Horváth Győző népzenekutató nyomdokain haladva jelentős figyelmet fordítanak a honismereti tárgyak oktatására. Idén már a tizenötödik alkalommal rendezték meg a “Szülőföldünk a Rábaköz”című regionális vetélkedőt, melyen a hatodikasok megyei II., a hetedik-nyolcadik osztályos diákok pedig a negyedik helyen végeztek. Varga Laura vidám hangulatú versenyre emlékszik vissza. A nyolcadikas lány társaival sokat nevetgélt, de azért komolyan vették a feladatokat. A Timaffy László megyei néprajz versenyen II.helyen végzett a farádi iskola csapata. Érdekes kérdéssorok és változatos programok várták a diákokat a Győrben megrendezett megmérettetésen. Domonkos Tímea és a vele együtt résztvevő tanulók a kétfordulós versenyre a régi hiedelemvilág témaköréből készültek fel.
A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny sok száz indulója közül kerül ki az a huszonegynéhány tanuló, aki bejut a megyei fordulóra. Farádról idén ketten érték el ezt a szintet: a nyolcadikas Élő Natália, és a hetedikes Varga Enikő, s mindketten az ötödik helyen zárták a versenyt. Az említett két tanuló a “nyelvÉSZ”elnevezésű megyei rangadón  megszerezte az ötödik és a harmadik helyezést.
Komlósi Tamás két diákot indított az elméleti és gyakorlati feladatokból álló országos közlekedésismereti versenyen, ahol az első és a negyedik helyig küzdötték fel magukat a farádi fiatalok. A csornai Rákócziban megrendezett német nyelvi versenyen Tarcsai Mónika által felkészített gyerekek is szépen szerepeltek: a negyedikesek mindössze egy ponttal maradtak le a dobogós első helyről, a hetedikesek pedig a ranglista harmadik fokára kerültek.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.