Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sok helyi népdal csendült fel

A Barsi Ernő zenepedagógusról elnevezett népdaléneklési verseny területi fordulóján a hatodik osztályig vettek részt a gyerekek, a hetediktől a tizedik osztályosoknak pedig a “Tiszán innen, Dunán túl” országos felmenő rendszerű megmérettetést szervezték meg.  Lukovits Györgyi pedagógus a zsűri értékelése alapján elmondta: elégedettek lehetnek a gyerekek teljesítményével. Pálfalvi A. János, a bírálóbizottság elnöke több területi versenyen is részt vett, ezért ő nagy összehasonlítási alappal rendelkezik a szereplők énektudását illetően. A diákok által előadott darabok között voltak a Rábaközhöz köthető népdalok, de az ország más területéről is merítettek az énekesek. A legügyesebb dalosok továbbjutottak a megyei versenyre, melyet február 23-án a győri Zichy-palotában rendeznek meg. Ez nagy megtiszteltetés minden fellépőnek, hiszen az élő legenda, Barsi Ernő bácsi lesz az egyik zsűritag.
Lukovits Györgyi küzdelmesnek nevezte “Kodály országában” a heti egy énekórai tanítást, mert szerinte a készségszint eléréséhez szinte naponta kellene gyakorolni a diákoknak. Ma már nem olyan a családi környezet, mint régen, amikor természetes volt a közös dalolás, ezért többet kellene foglalkozni a zenével. – Nagyon sajnálom, hogy idén a vidéki iskolák kimaradtak a versenyről, s nem tudom, miért – tette hozzá a kapuvári pedagógus. Megjegyezte: olyan is akadt, aki egyáltalán nem reagált a versenyfelhívásra.

Beküldés dátuma: 2012. 02. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.