Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sok helyi népdal csendült fel

A Barsi Ernő zenepedagógusról elnevezett népdaléneklési verseny területi fordulóján a hatodik osztályig vettek részt a gyerekek, a hetediktől a tizedik osztályosoknak pedig a “Tiszán innen, Dunán túl” országos felmenő rendszerű megmérettetést szervezték meg.  Lukovits Györgyi pedagógus a zsűri értékelése alapján elmondta: elégedettek lehetnek a gyerekek teljesítményével. Pálfalvi A. János, a bírálóbizottság elnöke több területi versenyen is részt vett, ezért ő nagy összehasonlítási alappal rendelkezik a szereplők énektudását illetően. A diákok által előadott darabok között voltak a Rábaközhöz köthető népdalok, de az ország más területéről is merítettek az énekesek. A legügyesebb dalosok továbbjutottak a megyei versenyre, melyet február 23-án a győri Zichy-palotában rendeznek meg. Ez nagy megtiszteltetés minden fellépőnek, hiszen az élő legenda, Barsi Ernő bácsi lesz az egyik zsűritag.
Lukovits Györgyi küzdelmesnek nevezte “Kodály országában” a heti egy énekórai tanítást, mert szerinte a készségszint eléréséhez szinte naponta kellene gyakorolni a diákoknak. Ma már nem olyan a családi környezet, mint régen, amikor természetes volt a közös dalolás, ezért többet kellene foglalkozni a zenével. – Nagyon sajnálom, hogy idén a vidéki iskolák kimaradtak a versenyről, s nem tudom, miért – tette hozzá a kapuvári pedagógus. Megjegyezte: olyan is akadt, aki egyáltalán nem reagált a versenyfelhívásra.

Beküldés dátuma: 2012. 02. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.