Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Simitát elvitte a Fradi

A nemrég érettségizett, és a budapesti műszaki egyetemre készülő csornai labdarúgóra még a télen szemet vetettek a zöld-fehérek, pontosabban Kubatov Gábor, az FTC elnöke. A felkészülési időszak végén a fővárosban egyhetes próbajáték keretében győződtek meg ismét a játékos tehetségéről, ami szerintük beigazolódott.  Simita Gergő részt vett az első és a második csoport különböző napokon tartott edzésein is, és megérzése szerint az új csapattársak mind barátságosan viselkedtek vele. A Rábaközből érkezett jobbhátvéd focista ezáltal különleges helyzetbe került, hiszen a szinte teljesen összeállt keret munkájába csöppent bele.

A legutóbbi EB-n a portugáloknak szurkoló és a hazai meccsek jelentős részét régóta figyelemmel követő, elsős korától focizó Simita Gergő barátja tanácsára jött ki az első CSSE-edzésre, s azóta ottragadt a pályán. Az utánpótlás csapat jobbhátvédje később inkább a szélekre került, aminek azért örült, mert így többet lehetett játékban. Gergő kedvenc focistája egyébként a focista berkekben fenegyerekként is emlegetett, gyakran balhézó Balotelli, akinek nem az egyénisége, hanem a játékstílusa ragadta meg. A leendő Fradi-játékos mivel önmagát kívülről nem látja, minősíteni sem tudta saját mozgását. A focira idejéből annyit áldoz, amennyi „épp egészséges”, tehát nem is sokat, nem is keveset. A júliustól a Fradi második csapatában játszó és kemény edzésekre számító fiú további sorsa hamarosan eldől.

Varga Péter, a Csornai SE labdarúgócsapatának edzője arról beszélt, hogy régóta ismeri Gergőt, aki nem egészen tizenhat éves korában került a felnőtt focistákhoz, ahol stabil kezdőjátékossá fejlődött. Tizenkilenc évesen a szezon befejeztével túl van a hetvenedik meccsén. A magyarországi foci első vonalába bekerült csornai labdarúgónak a tehetségéhez már csak a szerencse hiányzik, és ha minden összeáll, régi edzője megítélése szerint akár NB-I-es játékos is lehet. A tréner az atletikus, jó felépítésű labdarúgóról elárulta, hogy önmagával szemben nagyon kritikus, ami a vele folytatott beszélgetések során hamar kiderült. Varga Péter szerint fontos az összekötő kapocs az edző és a játékos között, különben nem lenne eredményes a csapat. A közösségi szellem jegyében nemcsak mint focistákkal, hanem főként önálló személyiséggel rendelkező emberekkel foglalkozik. A hazai közönség nagyon szereti a csornai nevelésű játékosokat, akiknek lelkesen szurkolnak. Simita Gergő pótlása Csornán egyelőre rejtély.
Beküldés dátuma: 2012. 07. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.