Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Scherer Gyula-kitüntetéssel ismerték el a kapuvári Boros Imréné óvodavezetőt

Szakmailag és infrastrukturálisan is rengeteget fejlődött a kapuvári Király-tó Óvoda és Bölcsőde összes tagintézménye, melyre nagyon büszke az intézmény vezetője. Boros Imréné kiváló munkájáért nemrégiben Hámori György polgármestertől vehette át a Scherer Gyula-kitüntetést.

Boros Imréné közel negyven éve tölti be óvodapedagógusi hivatását, melyből majdnem három évtizeden át vezetőként is dolgozott. Pályafutásával kapcsolatban elmondta: Szinte Kapuvár valamennyi óvodájában megfordult. Szakmai gyakorlatát Gartán töltötte, végzett óvodapedagógusként pedig a lakótelepen kezdett el dolgozni, ezt követően a Fő téri, majd az Arany János úti intézményben helyezkedett el.
A minap kiváló oktató-nevelő munkájáért Scherer Gyula-díjban részesült.
A Király-tó Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője arra a közösségre a legbüszkébb, amelyben a dolgos hétköznapokat tölti. Nagyra értékeli kollégái támogatását, mellyel vezetői munkáját segítik. Jó érzéssel tölti el az is, hogy rengeteg intézményi beruházás valósult meg Kapuvár város önkormányzatának sikeres pályázatai révén. Az energetikai felújítás Kapuvár valamennyi tagóvodáját érintette, a bölcsőde pedig nemcsak megújult, hanem ki is bővítették, de ugyanígy a házhelyi óvodát. Ezenkívül ovis sportpályákat építettek a gyerekeknek, és javult az épületek eszközökkel való ellátottsága is.
– Nagyon büszke vagyok arra, hogy a konyhánkat felújították, hiszen Kapuváron a mi intézményünk biztosítja a gyerekétkeztetést. Természetesen szakmai dolgokban is nagyon sokat fejlődtünk, hallgattunk az idők szavára, az utóbbi három évben pedig bázis intézményi óvodaként is működhettünk – fogalmazott Boros Imréné, aki a Scherer Gyula-díjjal kapcsolatban elmondta: Nagy boldogságot okozott neki és pozitív visszajelzésnek tekinti további munkájára vonatkozóan. Bár lecsengőben van a koronavírus-járvány, de a veszélyhelyzet miatt csak szűk körben vehette át az elismerést, ami még különlegesebbé tette számára ezt a rendkívüli alkalmat. Külön örömet jelentett a díjátadás bensőséges hangulata és az azt követő rengeteg gratuláció.
Boros Imréné úgy gondolja, hogy mostantól még nagyobb felelősséggel tartozik mindazért, amelyet óvodapedagógusként és intézményvezetőként elvállalt. Átgondolt döntésekre van szükség ahhoz, hogy a gyermekek és a szülők, valamint munkatársai elégedettek legyenek. – Bennem azt erősíti meg, hogy így kell csinálni, vagy talán még jobban – hangzott a kitüntetéssel kapcsolatban.
Az intézményvezető rövid- és középtávú terveiről elmondta, hogy a járványt követően szeretnék visszaszoktatni a gyerekeket az óvodai közösségbe, ahol fel fogják eleveníteni velük a régi szokásrendet. Az ismert körülmények miatt még jobban odafigyelnek az egészségügyi és higiéniai szabályok betartására.
– Kolléganőim, az óvoda dolgozói nagy munkát végeztek a vírusidőszakban, hiszen otthonról is tartották a kapcsolatot a szülőkkel és a gyermekekkel, ezenkívül elvégeztük a különféle karbantartási munkákat is – hangsúlyozta Boros Imréné, aki szeretné összegezni a nem mindennapi időszak tanulságait. Kiemelte az információs és kommunikációs technológiai eszközök használatában elért fejlődést, amit még egy továbbképzésen sem tudtak volna elérni, ezért egyes pozitív elemeit a továbbiakban is szeretnék megtartani.
Hogy az óvoda ügye, illetve a gyermekek sorsa a későbbiekben is biztos kezekben legyen, gondoskodnak a nyugdíjba készülők fiatal szakemberekkel történő utánpótlásáról is.
Az intézménynek meg van a lehetősége arra, hogy kéthetes szünetet rendeljenek el, de úgy döntöttek, hogy az idei nyáron nem fognak bezárni sem az óvodában, sem a bölcsődében. A folyamatos működéssel a szülőknek szeretnének segíteni.

Beküldés dátuma: 2020. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

  • Megújult a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ színháztere és színpada

    Megújult környezet fogadja a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ látogatóit. Henye Zsuzsa, a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ igazgatója egy februári sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a „Kulturális és sportinfrastruktúra fejlesztése Kapuváron” című projekt keretében teljesen megújul a művelődési központ belső tere.

További hírek

  • Emlékezetes majális Csornán

    Kicsik és nagyok jól érezték magukat a csornai önkormányzat által szervezett idei majálison. Zsúfolásig megtelt a Premontrei park nézőtere április 30-án, a csornai majális előestéjén.

  • Mindenkit vár a Diadém Csornai Termálfürdő

    2024. június 1-jén nyit a csornai termálfürdő, mely alkalomból a csornaiak egész nap díjtalanul fürödhetnek és vehetnek részt a különleges programokon.

  • Átadták a Csornai Járásbíróság épületét

    A járási központokban és a vonzáskörzetében lévő kisebb településeken élők természetes igénye, hogy javuljon a szolgáltatások minősége.

  • Megújult a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ színháztere és színpada

    Megújult környezet fogadja a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ látogatóit. Henye Zsuzsa, a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ igazgatója egy februári sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a „Kulturális és sportinfrastruktúra fejlesztése Kapuváron” című projekt keretében teljesen megújul a művelődési központ belső tere.

  • Betekintés a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara mindennapjaiba

    A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara alapszolgáltatásain túl az utóbbi időben számos hiánypótló kezdeményezéssel vesz részt a térség gazdasági életében, és segíti a közösségi szervezetek, intézmények közötti párbeszédet, a mindenki számára eredményes kapcsolatépítést.