Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sás utcai fesztivál Kapuváron

Dukai Miklós képviselő köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy az ötödik alkalommal megrendezett fesztivált a volt Sás utcában lakók kis közössége hozta létre. “Ártatlan” sörözésből és beszélgetésből forrta ki magát a város egyik meghatározó összejövetele, melyre izgalommal készültek a kicsik és nagyok. A Kapuváron felcseperedő dr. Faragó Sándor általános és középiskoláját is a településen fejezte be. A Nyugat-magyarországi Egyetem rektora annak ellenére, hogy negyven esztendeje elkerült szülővárosából Sopronba, mindig szívesen visszatér ide. A professzor szerint fontos, hogy emberként és barátként tekintsenek egymásra a kisebb-nagyobb közösségek. – Gyökérbe kapaszkodó lelkülettel jöttem ide, és annak az örömömnek adok hangot, hogy jó dolog együtt lenni, melyre az ilyen rendezvények lehetőséget adnak – fogalmazott az egyetemi tanár.
Az 1978-ban alakult és 1991-ben egyesületi formát öltő, kb.nyolcvan különféle járművet magáénak tudó soproni autó-motor veteránklub tagjai szívesen részt vettek a Sás utcai fesztiválon. Schőberl Ernő jó negyven éve, Németországból  ajándékba kapott háromhengeres, kétütemű autójával érkezett a helyszínre. A 250 cm3-s, 34 LE-s teljesítményre képes járművet gazdája azóta is mindennap használja. Nagy becsben tartja a család az 1969-ben átvett négykerekűt, melynek vámtarifáját két évig törlesztették. A jármű annyira hozzánőtt Schőberl Ernőhöz, hogy szeretné örökül hagyni fiára, aki remélhetőleg ugyanilyen gondossággal őrzi, és még a századik születésnapját is megélheti az oldtimer.
Tóth Sándor szerint a Sás utcai fesztivállal elégedettek lehetnek, hiszen évről évre folyamatos fejlődést mutat, melyhez az is hozzájárult, hogy uniós forrást nyertek a megrendezéséhez. A századforduló utáni vásári hangulatot felelevenítő program szervezői minden alkalommal megpróbálnak a rendezvénybe valami újdonságot belecsempészni. Jótékony céllal hozták létre az idei telefonhajító-versenyt, melynek bevételét az Arany János utcai óvodának ajánlották fel. A főszervező tudomása szerint a rendkívül szokatlan megmérettetést Finnországon kívül az Egyesült Államokban rendezik meg, vagyis a szétesés megakadályozása érdekében becsomagolt, régi megunt készülékektől úgy kell megszabadulni, hogy a lehető legmesszebbre kell eldobni. Az első helyezett vitnyédi fiatalember nemzetközi szintre fejlesztette képességét, mert mobilja 72 méter 60 cm-nél állt meg. Tóth István csak feltételezte, hogy a nyertes nem szerette telefonját. A százegy versenyző részvételével megtartott, első hallásra talán haszontalannak tűnő tevékenységből 50 ezer 500 forint gyűlt össze.
Beküldés dátuma: 2011. 08. 31.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.