Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sakkverseny Kapuváron

Kurcsics István, a helyi sakkegyesület elnöke elmondta, hogy eredetileg nem tervezték a negyedik gyermekcsoportot, de mivel olyan nagy létszámban jelentkeztek az óvodások, így őket sem akarták kihagyni a versenyből. Egyébként az előző rendezvényhez hasonló számú érdeklődőt vártak, melyre négy országból 95 résztvevő érkezett Magyarországról, Szlovákiából, Horvátországból és Ausztriából.
Kurcsics István az egyesület céljával kapcsolatban megjegyezte: Kapuváron és környékén a sakk utánpótlás biztosítása amatőr és verseny szinten. Heti három alkalommal szervezik a foglalkozásokat az általános iskolákban, valamint csütörtökönként a művelődési központ helyiségében. Utóbbira  az óvodásoktól a nyugdíjas korosztályig bezárólag mindenkit várnak. Hogy az eredményekkel is tisztában legyünk, az elnök a következőket mondta:  A gyerekek eddig két országos bajnoki címmet szereztek, valamint bejutottak a második helyre, ezenkívül több megyei első, második és harmadik helyezéssel büszkélkedhetnek. Név nélkül említette, hogy nem egy versenyzőjük kiemelkedően teljesít a nemzetközi rangadókon is.
Bata Ágnes egy esztendeje sakkozik versenyszerűen. Az alapokat apukájától tanulta, de a mérkőzésekre már Kurcsics István készítette fel. Alaposan “bemelegített” a legutóbbi ver-senyre, még aznap reggel is edzett. A kislány nem tesz különbséget az otthoni és az idegenben lejátszott meccsek között, mert mindegyiket kedveli. Megyei elődöntőben második, a Bástya Kupán pedig harmadik lett - árulta el Ágnes.
Molnár Dániel és Dezamics Máté kórusban reagáltak arra a kérdésre, hogy ki foglalkozik a felkészítésükkel: István bácsi - jött az egyöntetű válasz. Egyikük három éve, míg a másik fiú pedig tavaly októberben kezdte a sakkozást. Dani csakis az első helyre számított a rapid versenyen, társa egyelőre a másodikkal is beéri.
Beküldés dátuma: 2010. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.