Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Saját forrásból újult meg a páli óvoda

A korábbi pályázatok kudarcaiban az is  közrejátszott, hogy nem tudtak annak a feltételnek megfelelni, miszerint öt-hat évre előre kellett volna prognosztizálni a gyermeklétszám-növekedést, hiszen már annak is örülnek, ha stagnál a faluban az óvodába járók száma.  Póczik András polgármester a következőről számolt be a sajtónak: Rekordidő, vagyis két hónap alatt valósították meg saját erőből a 13 millió forintos beruházást. A külső rekonstrukció keretében felújították a tetőzetet, teljes hőszigetelést kapott az épület, kicserélték a nyílászárókat, parkolót építettek és új kerítést is kapott a terület. A konyha a korábbinál nagyobb kapacitású üsttel üzemel a felújítás óta. A polgármester elmondta, hogy tizenkét kisgyermeket írattak be az óvodába, és néhány évre előretekintve is maximum tizennégy körüli létszámmal kalkulálnak.
Póczik András a beruházás indokaként sorolta: Nem mindegy, hogy a csemeték milyen környezetben töltik a mindennapjaikat, de az sem mellékes, hogy a szülők mit látnak, ha elhozzák  kicsinyeiket. A konyhában száz főre készül az ebéd, még a szomszédos Vág településre is innen viszik a főételt a szociálisan rászorultaknak. A polgármester továbbá elmondta: közvetlenül a 86-os főútvonal mellett található az óvoda épülete, melyre minden hazai és külföldi átutazó ráláthatott, így duplán örülnek a helyiek, hogy ezentúl egy megszépült intézmény hirdeti, hogy az itt élők törődnek a  településükkel.
Páli jelenlegi vezetőjének nincs sok izgulnivalója, hiszen nem akadt kihívója az október 3-i választásokra. Póczik András szerint ezt nem lehet egyetlen dologgal magyarázni, inkább úgy gondolja, hogy nem történt olyan rendkívüli esemény a négy év alatt, amely miatt szégyenkezni kellene a képviselő-testületnek. - Sok dolgot megcsináltunk, de még nagyon sok van hátra - jelentette ki a falu első embere. Nézete szerint neki és társainak addig érdemes elvállalniuk a közéleti szereplést, amíg érzik a külső és belső motivációt. Tovább folytatva:amíg az emberek értékelik és vissza is jelzik a tevékenységüket, valamint olyan reális célokat lát maga előtt, amelyekért érdemes küzdeni.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.