Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sági-Hollósi Éva rajzai Beledben

A kritikus alkotó ha visszanézi műveit, mindig talál rajtuk kivetnivalót. Sági-Hollósi Éva szerint így van ez rendjén, mert a fejlődőképes az ember a hibáiból tanul.


Sági-Hollósi Éva életében  mindig kitüntetett szerepet kapott az ábrázolás, mellyel hobbiszinten foglalkozik. Általános iskolás korában sikerélmény volt számára minden egyes rajzóra, de a mesekönyv illusztrátori és porcelánfestői karrier megmaradt az álmok szintjén. Gimnáziumi érettségije után jó néhány évvel elvégezte a lakberendező tanfolyamot, amelyen a képzőművészet csak érintőleges szerepet kapott, hisz a szobabelső rajzolgatáshoz kevesebb ihlett pillanatra volt szüksége. Kezdetben a gyermekportrékat grafittal készítte, de későbbi rajzait már pasztell ceruzával vetette papírra. Ha megragadja a látvány,   megörökíti, mert fogékony a szépre, de mint mondta, arányérzékre is szüksége van a rajzoláshoz. Mivel portrékészítéskor valósághű ábrázolásra törekszik, nem az emlékezetére, hanem a fényképekre hagyatkozik.

 

Beküldés dátuma: 2014. 11. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.

 • Mihály-napi vásár a katolikus óvodában

  Nagyon fontos, hogy a gyerekek megismerjék azt az időszakot, amelyben nagyszüleik, dédszüleik éltek és legyenek tisztában azokkal a jeles napokkal, amelyek az előttük élő generációk hétköznapjait tették különlegesebbé.

 • Tetemes mennyiségű tartós élelmiszer érkezik a térségbe

  Beleden és az intézmény ellátási területein szívesen fogadják a tartós élelmiszeradományt.

 • Kapuváron gondos gazda módjára bánnak a távhővel

  A Kapuvári Hőszolgáltató Kft. szeptember 15-ig végzi el az aktuális karbantartási feladatokat.