Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rendszeresen találkoznak a választópolgárokkal

A Fidesz-KDNP-kezdeményezésre indult országjárás része volt az a csornai eszmecsere, melyen a kormányhivatal vezetője és a rendészeti bizottság szakpolitikusa fejtette ki véleményét hazánk jövőjéről, valamint a költségvetés alakulásáról. Gyopáros Alpár ugyan elvesztette a legutóbbi helyhatósági választást, de azzal is szeretné segíteni a csornai körzet lakóit, hogy fontos közéleti szereplőket csalogat a településre. A politikusokat, kormánytagokat itt tartózkodásuk ideje alatt számtalan esetben Csorna polgármesteréhez invitálta, hogy a város vezetője is lobbizhasson szűkebb pátriárkája érdekében.
Gyopáros Alpár és dr. Kocsis Máté félszavakból is megértik egymást. A kettejük közt kialakult barátság nemcsak abból adódik, hogy az azonos nézeteket valló fiatal politikai nemzedékhez tartoznak. A közéleti szereplőket még közelebb hozta egymáshoz, hogy néhány éve egy cipőben jártak, ráadásul ugyanazon a napon: Csorna országgyűlési képviselője megnyerte a 2009 novemberében tartott időközi választásokat, a józsefvárosi polgárok pedig bizalmat szavaztak a VIII.kerületben indult fiatal polgármesterjelöltjüknek. Gyopáros Alpár igazi, vérbeli józsefvárosi politikusnak tartja dr. Kocsis Mátét, és a képviselő szerint nem árt, ha a fővárosi emberek testközelből látják, hogy milyen a vidéki élet, ugyanakkor mi is bepillantást nyerhetünk a budapesti közéleti szereplők  gondolkodásmódjába.
Dr. Kocsis Máté Csornán korábban sosem állt meg, de idén decemberben a legjobb szándékkal látogatott el a Rábaközbe. Ha nem csal az emlékezete, gimnáziumi éveiben egy vízitúra alkalmával járt már a környéken. Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke Hódmezővásárhelyen nőtt fel, ezért ismeri a magyar vidék problémáit, még ha azok nem is teljesen azonosak. A józsefvárosi polgármester szerint az alapfeladatok biztosítása terén bajba került, eladósodott önkormányzatok helyzetén segít, hogy az állam átveszi a terhek egy részét, ezért egyetért a rendszert átstrukturáló, a pénzügyi stabilitást jobban biztosító helyhatósági törvénytervezettel.
Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal vezetője elmondta véleményét a Fidesz-KDNP országjáró körútjairól. Úgy véli, hogy jogos igény hívta életre a kezdeményezést, mert tisztázni kell az unió és hazánk pénzügyi helyzete miatt kialakult ellentmondó információkat. Jó, ha az emberek kormányzati politikusok szájából hallhatják a valós tények magyarázatát – tette hozzá a kormánymegbízott. A csornai összejövetelt is a kormány szándékainak egyértelműsítése miatt rendezték meg. Széles Sándor Csorna térségben betöltendő jövőbeni szerepével kapcsolatban megjegyezte: a kormány elé kerül az a társadalmi vitaanyag, mely szerint is a rábaközi település önálló járásként fog működni a következő időszakban. Azonos besorolásra számíthat Kapuvár, Beled pedig államigazgatási alközpont lesz, ahol Kormányablakot nyitnak.
Beküldés dátuma: 2011. 12. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.