Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rendszeresen megméretik magukat a kapuvári térségi iskola tanulói

2007-ben  az önkormányzat összevonta a Pátzay Pál és a Széchenyi István Általános Iskolát. Később ehhez csatlakozott a babóti, a himodi, a szárföldi és a veszkényi, egy évvel később pedig az osli és a vitnyédi iskola. Az összevont, nagy intézményben a tagiskolák az integráció után is megőrizhették önállóságukat, és külön-külön neveznek be a versenyekre. Az igazgató a teljesség igénye nélkül beszélt azokról a megmérettetésekről, amelyeken részt vesznek a tanulók.
A Pátzay Pál Általános Iskola minden tanév első félévében rendezi meg a “Szülőföldünk a költészetben” elnevezésű vers- és prózamondó-versenyt. A Széchenyi iskola a negyediktől a nyolcadik osztályos tanulókig hirdeti meg a Bólyai János-matematikaversenyt több mint húsz éve. A soproni Szent Orsolya Általános Iskola és Gimnázium “Bábeli zűrzavar”német-angol tesztvetélkedőjén két pátzays diák ért el szép eredményt. A győri Gárdonyi iskolában a német nyelvi fordítási versenyen a Pátzay tanulója az első helyen végzett. A csornai Hunyadi fizikatörténeti vetélkedőjén induló nyolc csapat közül szintén a pátzaysok bizonyultak a legjobbnak. A kapuvári térségi iskola sok tanulója vesz részt évről évre a levelezős versenyeken, annak ellenére, hogy ezek önköltségesek. A Pátzay iskola idén is megtartotta a hagyományos népdaléneklési verseny területi fordulóját.
– A tanév második felében is törekszünk arra, hogy tanulóink több szaktárgyi versenyre is eljussanak. Természetesen ehhez szorgalmas tanulókra és lelkes kollégákra van szükség, mivel a felkészítésre csak a tanítási órákon kívül van lehetőség.

Beküldés dátuma: 2012. 02. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.