Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rendszeresen megméretik magukat a kapuvári térségi iskola tanulói

2007-ben  az önkormányzat összevonta a Pátzay Pál és a Széchenyi István Általános Iskolát. Később ehhez csatlakozott a babóti, a himodi, a szárföldi és a veszkényi, egy évvel később pedig az osli és a vitnyédi iskola. Az összevont, nagy intézményben a tagiskolák az integráció után is megőrizhették önállóságukat, és külön-külön neveznek be a versenyekre. Az igazgató a teljesség igénye nélkül beszélt azokról a megmérettetésekről, amelyeken részt vesznek a tanulók.
A Pátzay Pál Általános Iskola minden tanév első félévében rendezi meg a “Szülőföldünk a költészetben” elnevezésű vers- és prózamondó-versenyt. A Széchenyi iskola a negyediktől a nyolcadik osztályos tanulókig hirdeti meg a Bólyai János-matematikaversenyt több mint húsz éve. A soproni Szent Orsolya Általános Iskola és Gimnázium “Bábeli zűrzavar”német-angol tesztvetélkedőjén két pátzays diák ért el szép eredményt. A győri Gárdonyi iskolában a német nyelvi fordítási versenyen a Pátzay tanulója az első helyen végzett. A csornai Hunyadi fizikatörténeti vetélkedőjén induló nyolc csapat közül szintén a pátzaysok bizonyultak a legjobbnak. A kapuvári térségi iskola sok tanulója vesz részt évről évre a levelezős versenyeken, annak ellenére, hogy ezek önköltségesek. A Pátzay iskola idén is megtartotta a hagyományos népdaléneklési verseny területi fordulóját.
– A tanév második felében is törekszünk arra, hogy tanulóink több szaktárgyi versenyre is eljussanak. Természetesen ehhez szorgalmas tanulókra és lelkes kollégákra van szükség, mivel a felkészítésre csak a tanítási órákon kívül van lehetőség.

Beküldés dátuma: 2012. 02. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.