Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rendezvény a Hársfa és az Ifjúság utca találkozásánál

Dudáltak, pöfékeltek, füstöltek, de azért valamennyi elindult. Főleg a település férfi tagjai gyülekeztek azon a helyen, ahonnét elindult a különleges menet. A veterán motorosok látványos felvonulására volt, aki tréfásan Glóbusz 2011-es ideiglenes rendszámmal látta el járművét, míg a másik utánfutós “csodamasina”inkább mezőgazdasági betakarítógépnek tűnt. Miközben gazdája szakavatott kezekkel kormányozta a négykerekűt, még arra is maradt ideje, hogy barátságosan üdvözölje nézőit. A villamosmérnök Csillag Gergő  végzettségével magyarázta a közúton akár 110 km/órás sebességet is elérő magyar gyártmányú Pannónia és Csepel motorok iránti szeretetét. Az 1958-as évjáratú oldalkocsist nagyapjától örökölte, és ahhoz képest, hogy a járművet majdnem harminc évig a pajta melletti szabad terepen érte az eső és a hó, tetszetős és működőképes berendezést láthatott a kíváncsi nagyérdemű. A fiatalembernek óriási kihívás, ezért a restaurátorok munkájához hasonlította azt, amikor a lerobbant állapotú, különböző sorozatszámban gyártott kétkerekűeket formába hozza, ráadásul neki még műszakilag is rendbe kell tennie a motorkerékpárokat. Az aktív korában gépkocsivezető Hársfa utcai Horváth Gábornak alig akad olyan ember a településrészen, akit ne ismerne, s nemcsak mióta nyugdíjas, hanem a kezdetektől részt vesz a Glóbusz nap szervezésében, ezért jól emlékszik a korábbi rendezvényekre. Sajnos, mivel idősödik a lakosság, egyre nehezebb összegyűjteni a gyerekfocira a létszámot, a nők pedig feladták ez irányú ambíciójukat, ezért ők nem alakítanak csapatot. Zsirai Dénes képviselő örült annak, hogy nemcsak a glóbusz környéki utca, hanem a tágabb település lakói is eljöttek a rendezvényre.

Beküldés dátuma: 2011. 08. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.