Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rajzok, vázlatok, megkezdett alkotások

Mire elkészül egy-egy rajz vagy kép, rengeteg próbálkozáson, munkafázison megy keresztül. Ezeket a pillanatokat ragadta meg az alkotó azáltal, hogy nem a kész művet mutatja meg.  A Hunyadi-gimnáziumban látható kiállítás darabjai többféle kategóriába sorolhatók, melyek között megtalálhatók  Georgina régebbi iskoláját bemutató művek, valamint a jelenhez köthető élményei. Miután az ifjú hölgy Csornára került újból szárnyra kapott rajzolói tehetsége, amiért köszönetet mondott rajztanárának, Molnárné Dukai Évának. Németh Georginának az alma materen kívül a fő témát a motorok adják, hiszen imádja a kétkerekűeket. Rengeteg vázlatot készített a járműről, s annak egyes alkatrészeiről, de olyan képek is láthatóak a bemutatón, melyeket még az alkotó sem tudna sehova besorolni. Ilyenek például a pillanatnyi érzelmi hatásra született művek, valamint megrendelésre létrehozott alkotások. A művész közszemlére tette eddigi elismeréseit és okleveleit, melyeket különböző rajzversenyeken szerzett. A fiatalra tekintve nem meglepő, hogy ezek között óvodáskori helyezései is megtalálhatóak. Hosszabb szünet után  ismét vette a bátorságot, és benevezett a Száz rajz és gondolat az emberről című pályázatra, melyről azt érdemes tudni, hogy a kiválasztott  alkotások bekerültek egy erre a célra tervezett kiadványba; s természetesen köztük van Georgina  műve is.
Az interjúban nem hangzott el, hogy riportalanyunk miért vonzódik Írországhoz, de azt elárulta, hogy a skandináv államban szeretne szerencsét próbálni, miközben folytatná az alkotást.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.