Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rajzok, vázlatok, megkezdett alkotások

Mire elkészül egy-egy rajz vagy kép, rengeteg próbálkozáson, munkafázison megy keresztül. Ezeket a pillanatokat ragadta meg az alkotó azáltal, hogy nem a kész művet mutatja meg.  A Hunyadi-gimnáziumban látható kiállítás darabjai többféle kategóriába sorolhatók, melyek között megtalálhatók  Georgina régebbi iskoláját bemutató művek, valamint a jelenhez köthető élményei. Miután az ifjú hölgy Csornára került újból szárnyra kapott rajzolói tehetsége, amiért köszönetet mondott rajztanárának, Molnárné Dukai Évának. Németh Georginának az alma materen kívül a fő témát a motorok adják, hiszen imádja a kétkerekűeket. Rengeteg vázlatot készített a járműről, s annak egyes alkatrészeiről, de olyan képek is láthatóak a bemutatón, melyeket még az alkotó sem tudna sehova besorolni. Ilyenek például a pillanatnyi érzelmi hatásra született művek, valamint megrendelésre létrehozott alkotások. A művész közszemlére tette eddigi elismeréseit és okleveleit, melyeket különböző rajzversenyeken szerzett. A fiatalra tekintve nem meglepő, hogy ezek között óvodáskori helyezései is megtalálhatóak. Hosszabb szünet után  ismét vette a bátorságot, és benevezett a Száz rajz és gondolat az emberről című pályázatra, melyről azt érdemes tudni, hogy a kiválasztott  alkotások bekerültek egy erre a célra tervezett kiadványba; s természetesen köztük van Georgina  műve is.
Az interjúban nem hangzott el, hogy riportalanyunk miért vonzódik Írországhoz, de azt elárulta, hogy a skandináv államban szeretne szerencsét próbálni, miközben folytatná az alkotást.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.