Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rajzok, vázlatok, megkezdett alkotások

Mire elkészül egy-egy rajz vagy kép, rengeteg próbálkozáson, munkafázison megy keresztül. Ezeket a pillanatokat ragadta meg az alkotó azáltal, hogy nem a kész művet mutatja meg.  A Hunyadi-gimnáziumban látható kiállítás darabjai többféle kategóriába sorolhatók, melyek között megtalálhatók  Georgina régebbi iskoláját bemutató művek, valamint a jelenhez köthető élményei. Miután az ifjú hölgy Csornára került újból szárnyra kapott rajzolói tehetsége, amiért köszönetet mondott rajztanárának, Molnárné Dukai Évának. Németh Georginának az alma materen kívül a fő témát a motorok adják, hiszen imádja a kétkerekűeket. Rengeteg vázlatot készített a járműről, s annak egyes alkatrészeiről, de olyan képek is láthatóak a bemutatón, melyeket még az alkotó sem tudna sehova besorolni. Ilyenek például a pillanatnyi érzelmi hatásra született művek, valamint megrendelésre létrehozott alkotások. A művész közszemlére tette eddigi elismeréseit és okleveleit, melyeket különböző rajzversenyeken szerzett. A fiatalra tekintve nem meglepő, hogy ezek között óvodáskori helyezései is megtalálhatóak. Hosszabb szünet után  ismét vette a bátorságot, és benevezett a Száz rajz és gondolat az emberről című pályázatra, melyről azt érdemes tudni, hogy a kiválasztott  alkotások bekerültek egy erre a célra tervezett kiadványba; s természetesen köztük van Georgina  műve is.
Az interjúban nem hangzott el, hogy riportalanyunk miért vonzódik Írországhoz, de azt elárulta, hogy a skandináv államban szeretne szerencsét próbálni, miközben folytatná az alkotást.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.