Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ragyogó külső, ízléses belső árulkodik a csornai iskola és óvoda felújításáról

Bár a gyerekek már egy ideje birtokukba vették, de nemrég ünnepélyesen is átadták a Nyugat-dunántúli Operatív program keretében felújított csornai iskolát és óvodát. Megújult külső, megszépült belső,  ünneplőbe öltözött és kameránkkal kíváncsian szembenéző, morajló gyermeksereg fogadta kollégánkat az “XXI.század óvodája és iskolája”című projektzáró rendezvényen. Az  574 millió forint összköltségű, 2009 februárjában kezdődő és 2011 elején befejeződő fejlesztéshez a csornai önkormányzat 88 millió forint önrésszel járult hozzá. A projekt keretében megújult az “A”épület külső homlokzata,  a “B” és “C”épületben pedig teljeskörű akadálymentesítéssel egybekötött felújítás valósult meg. A “B”épület tetőterében iskolaorvosi szoba, valamint olvasóterem kapott helyet, de megújult az informatikai és az idegen nyelvi oktatási rendszer is. A diákok a szünetben a kulturált vizesblokkot vehetik igénybe. Az udvarok fejlesztése sem maradt el: az alsó tagozatosoknak mozgásfejlesztő játszóelemekkel szerelték fel, a felsősöknek pedig  sportudvart építettek. Az iskola mentén 37 jármű parkolását tették lehetővé.
Az 1979-ben épült Szent István téri Bóbita Óvoda már rég nem felelt meg a kor követelményeinek, de szerencsére a szakmai megújulást a tárgyi fejlődés is követte: a beruházásnak köszönhetően tornaszoba, új csoportszoba, és uniós szabványnak megfelelő játékokkal felszerelt, balesetmentes játszóudvar lett kialakítva. Az óvodában szintén felújították a vizesblokkokat, valamint megtörtént a nyílászárók cseréje, s mindemellett beüzemelték a korszerű tálalókonyhát.
- Ahol iskola épül, ott bíznak a jövőben. Mindannyiunk élete változik meg ezzel az új oktatási épülettel - hangsúlyozta Némethné Fülöp Terézia iskolaigazgató, aki arra kérte a gyermekeket, hogy vigyázzanak környezetükre, és lehetőleg ugyanilyen tiszta és szép maradjon az iskola. Kránitzné Nagy Márta óvodavezető a külsőről a belső tartalomra irányította a figyelmet, mert mit sem ér a legmodernebb kivitelezés, a leglátványosabb épület, ha az nem a jövő generációját szolgálja.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.