Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ragyogó külső, ízléses belső árulkodik a csornai iskola és óvoda felújításáról

Bár a gyerekek már egy ideje birtokukba vették, de nemrég ünnepélyesen is átadták a Nyugat-dunántúli Operatív program keretében felújított csornai iskolát és óvodát. Megújult külső, megszépült belső,  ünneplőbe öltözött és kameránkkal kíváncsian szembenéző, morajló gyermeksereg fogadta kollégánkat az “XXI.század óvodája és iskolája”című projektzáró rendezvényen. Az  574 millió forint összköltségű, 2009 februárjában kezdődő és 2011 elején befejeződő fejlesztéshez a csornai önkormányzat 88 millió forint önrésszel járult hozzá. A projekt keretében megújult az “A”épület külső homlokzata,  a “B” és “C”épületben pedig teljeskörű akadálymentesítéssel egybekötött felújítás valósult meg. A “B”épület tetőterében iskolaorvosi szoba, valamint olvasóterem kapott helyet, de megújult az informatikai és az idegen nyelvi oktatási rendszer is. A diákok a szünetben a kulturált vizesblokkot vehetik igénybe. Az udvarok fejlesztése sem maradt el: az alsó tagozatosoknak mozgásfejlesztő játszóelemekkel szerelték fel, a felsősöknek pedig  sportudvart építettek. Az iskola mentén 37 jármű parkolását tették lehetővé.
Az 1979-ben épült Szent István téri Bóbita Óvoda már rég nem felelt meg a kor követelményeinek, de szerencsére a szakmai megújulást a tárgyi fejlődés is követte: a beruházásnak köszönhetően tornaszoba, új csoportszoba, és uniós szabványnak megfelelő játékokkal felszerelt, balesetmentes játszóudvar lett kialakítva. Az óvodában szintén felújították a vizesblokkokat, valamint megtörtént a nyílászárók cseréje, s mindemellett beüzemelték a korszerű tálalókonyhát.
- Ahol iskola épül, ott bíznak a jövőben. Mindannyiunk élete változik meg ezzel az új oktatási épülettel - hangsúlyozta Némethné Fülöp Terézia iskolaigazgató, aki arra kérte a gyermekeket, hogy vigyázzanak környezetükre, és lehetőleg ugyanilyen tiszta és szép maradjon az iskola. Kránitzné Nagy Márta óvodavezető a külsőről a belső tartalomra irányította a figyelmet, mert mit sem ér a legmodernebb kivitelezés, a leglátványosabb épület, ha az nem a jövő generációját szolgálja.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.