Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rábatamási iskolások berlini kirándulása

A Móra Ferenc Általános Iskolán kívül Wales, Skócia, Lengyelország, Norvégia és Németország is érintett a két évre szóló  “Gyere, játssz velünk” elnevezésű programban, melynek lényege, hogy a résztvevő országok intézményei olyan régi játékokat kutassanak és mutassanak be egymásnak, melyet manapság már kevésbé ismertek. A program keretében az iskolák meghatározott időközönként projekttalálkozót szerveznek. Televíziónk korábban közvetített, illetve a Rábaközi Magazin tavaly december 2-i számában tudósított arról, hogy dél-wales-i és skót vendégek érkeztek Rábatamásiba, a Comenius csereprogram második “randevúját” pedig Berlinben tartották. A több mint húsz rábaközi iskolás és kísérője öt teljes napot töltött Németországban. Nagy élmény volt a gyerekeknek, hogy a korábban csak  tankönyvi illusztráción látott nevezetességeket élőben is megtekinthették, valamint eredeti környezetben, a kortársak között, gátlások nélkül gyakorolhatták a német nyelvet - fogalmazott Pölöskei Lászlóné, a rábatamási iskola igazgatója. Azóta Skype-on tartják a kapcsolatot a berlini gyerekekkel, a program folytatásáról pedig megtudtuk, hogy a következő tanévtől Lengyelország lesz a soros vendéglátó, ezért ismét utazhatnak a rábatamási diákok.
Böcskei Noémi tanuló nagyra értékelte, hogy nem órai keretek közt használhatta az idegen nyelvet, hanem életszerű helyzetekben. A fiataloknak sikerélményt jelentett, hogy megérttették magukat és képesek voltak szót váltani a német gyerekekkel. A diák legmaradandóbb élményét a Brandenburgi kapunál szerezte, de nagy hatással volt rá a berlini fal még meglévő darabja is. Noéminek még most is csillogott a szeme, amikor Potsdam és Drezda számtalan látnivalójáról beszélt, mely szintén elbűvölte őket. A nyolcadikas lány a győri Baross Gábor Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskolában folytatja tanulmányait, s úgy gondolja, hogy ott is kiválóan kamatoztathatja a Németországban szerzett tapasztalatait, valamint leendő nyelvvizsgájához szintén hozzásegíti.

Beküldés dátuma: 2010. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.