Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rábatamási iskolások berlini kirándulása

A Móra Ferenc Általános Iskolán kívül Wales, Skócia, Lengyelország, Norvégia és Németország is érintett a két évre szóló  “Gyere, játssz velünk” elnevezésű programban, melynek lényege, hogy a résztvevő országok intézményei olyan régi játékokat kutassanak és mutassanak be egymásnak, melyet manapság már kevésbé ismertek. A program keretében az iskolák meghatározott időközönként projekttalálkozót szerveznek. Televíziónk korábban közvetített, illetve a Rábaközi Magazin tavaly december 2-i számában tudósított arról, hogy dél-wales-i és skót vendégek érkeztek Rábatamásiba, a Comenius csereprogram második “randevúját” pedig Berlinben tartották. A több mint húsz rábaközi iskolás és kísérője öt teljes napot töltött Németországban. Nagy élmény volt a gyerekeknek, hogy a korábban csak  tankönyvi illusztráción látott nevezetességeket élőben is megtekinthették, valamint eredeti környezetben, a kortársak között, gátlások nélkül gyakorolhatták a német nyelvet - fogalmazott Pölöskei Lászlóné, a rábatamási iskola igazgatója. Azóta Skype-on tartják a kapcsolatot a berlini gyerekekkel, a program folytatásáról pedig megtudtuk, hogy a következő tanévtől Lengyelország lesz a soros vendéglátó, ezért ismét utazhatnak a rábatamási diákok.
Böcskei Noémi tanuló nagyra értékelte, hogy nem órai keretek közt használhatta az idegen nyelvet, hanem életszerű helyzetekben. A fiataloknak sikerélményt jelentett, hogy megérttették magukat és képesek voltak szót váltani a német gyerekekkel. A diák legmaradandóbb élményét a Brandenburgi kapunál szerezte, de nagy hatással volt rá a berlini fal még meglévő darabja is. Noéminek még most is csillogott a szeme, amikor Potsdam és Drezda számtalan látnivalójáról beszélt, mely szintén elbűvölte őket. A nyolcadikas lány a győri Baross Gábor Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskolában folytatja tanulmányait, s úgy gondolja, hogy ott is kiválóan kamatoztathatja a Németországban szerzett tapasztalatait, valamint leendő nyelvvizsgájához szintén hozzásegíti.

Beküldés dátuma: 2010. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.