Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Rábakecöl polgármestere nem ígérget felelőtlenül

A rábakecöli születésű Tuba Erik tanulmányai miatt került Győrbe, s jelenlegi munkahelye a fővárosban van. Nem könnyű így a helyzete, de azért próbál megbirkózni a feladattal, és van is mivel, hiszen 2006 óta ő vezeti a települést. Rábakecöl társadalmi megbízatású polgármestere független fiatalember, tehát családi státusza miatt nem kell túlzottan alkalmazkodnia. Szerinte a feladatok jelentős része nem helyhez között, hiszen a hivatalok is egyre inkább átállnak az elektronikus ügyintézésre.
Tuba Erik polgármesterségének mindjárt az elején két, szinte álom kategóriába tartozó vágya volt a falunak: az egyik a művelődési ház építése, a másik pedig a vízelvezetés problémájának megoldása. Az Integrált Közösségi Szolgáltató Teret azóta átadták, utóbbi még várat magára.
– A Molnár Elektronikai Kft.-vel 2008-ban alakult ki közelebbi kapcsolat, amikor a soros hálózatunk üzemeltetését átvették, és megegyeztünk a jövőbeni fejlesztésekről. 2011-re elkészült az új rendszer, és most mi is tagjai lehetünk azoknak a településeknek, amelyeknek a Molnár Elektronikai Kft.biztosítja a teljes kommunikációt. A megszűnt iskola épülete jó ideig részben kihasználatlanul állt, nagy rendezvényteremmel bővült nemrég,  továbbá itt kapott helyet az eddig mostoha körülmények között működő falugazdász, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat intézménye is. A padlástérben korszerű informatikai termet avattak fel. A kiállítóteremben olyan tárgyak és dokumentumok láthatók, amelyek Rábakecöl múltját elevenítik fel, valamint a névadó, dr. Soós Imre tevékenységének állítottak emléket.
2012-től óriási átalakulás előtt áll a közigazgatás és ezen belül az önkormányzás, ezért Tuba Erik csendes megfigyelőként várja a fejleményeket. Sok a megválaszolatlan kérdés, de ami biztos, hogy a hitelből megvalósított beruházás (Integrált Közösségi Szolgáltató Tér)mellett még egy hasonló volumenűt nem bír el a település, ezért Rábakecöl polgármestere csak kisebb fejlesztésekre számít. – Nem szeretek ígérni, csak annyit, hogy megpróbáljuk a lehetőségeket kihasználni – szögezte le Tuba Erik.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.