Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Pünkösdi fesztivál Beledben

– El kellene jutni az isteni csendtől a magyar nemzeti szilenciumig – fogalmazott Széles Sándor a beledi pünkösdi fesztivál megnyitó ünnepségén. A kormánymegbízott gratulált a felvidéki és erdélyi testvértelepülések részvételével megrendezett színvonalas programokhoz, ugyanakkor arra kérte a jelenlévőket, hogy a fesztiváli hangulatban gondoljanak pünkösd misztériumára is.

Napjainkban egyre égetőbb szükség van a hit megvallására és megerősítésére, mert a Széchenyi korában még zavartalan keresztény vallás visszaszorulóban van Európa-szerte – mondta ünnepi beszédében Széles Sándor, utalva a pünkösdi ünnepkör szellemiségére. A kormánymegbízott szerint a mai kor emberének is nagy szüksége lenne az elmélkedéssel, imádsággal töltött félórákra.
– Elmenne a „mennyei töltőállomáshoz”, Jézus Krisztushoz, akinek szent lelke által után töltené a pozitív érzéseket, pozitív energiákat. Ez mentené meg a nemzetet a magunkba süppedéstől, a lekezelő arroganciától, cinizmustól. Isteni csend szükségeltetik – hangsúlyozta a kormánymegbízott.
Ivanics Ferenc ezeréves múltunkról, hagyományainkról beszélt, majd megjegyezte: jól emlékszik az első beledi pünkösdi fesztiválra. A közösség erejét jelzi, ha egy ünnep több éven át fenn tud maradni, és beépül a település mindennapjaiba – tette hozzá a megyei közgyűlés alelnöke.
Osváth Csaba Ákosfalva község jókívánságaival érkezett a beledi ünnepségre. A polgármester elmondta, hogy a testvérkapcsolatok valamennyi résztvevőnek sok plusz dolgot jelentenek, kezdve a baráti találkozóktól, a kulturális rendezvényeken át a közösen beadott pályázatokig.
Tyukos Ferenc arra utalt, hogy a magyar, a felvidéki és az erdélyi települések határon átnyúló kapcsolataikkal tehetnek azért, hogy ne a kormányok, hanem valóban az emberek döntsenek az országhatárok védelméről. A felvidéki polgármester abban bízik, hogy Ímely továbbra is jó kapcsolatot ápol Beleddel. Végül arról beszélt, hogy az ímelyi emberek nagyon kedvelik a „Piros pünkösd napján imádkoztam érted” című dalt, mellyel jó szórakozást kívánt a jelenlévőknek.

Beküldés dátuma: 2017. 06. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek