Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Polgármesteri beszámoló az október végi testületi ülésről

A 2013. október 28-i testületi ülés résztvevői közmeghallgatás keretében tárgyalták a város költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről szóló beadványt, valamint a 2014-re vonatkozó költségvetési koncepciót. Néhai Kováts Csaba, a Kapuvári Városszépítő Egyesület titkára szinte egyetlen hozzászólóként fejtette ki korábban véleményét a témával kapcsolatban, ezért most hiányzot a település érdekében kifejtett aktivitása – jegyezte meg elöljáróban a polgármester.
Átgondolt gazdálkodás eredménye, hogy folyószámla-hitel igénybevétele nélkül működik Kapuvár. A nyilatkozó megjegyezte: nem véletlenül említi ezt olyan gyakran a médiában. Ugyanakkor köszönettel tartozik a képviselőknek és a hivatal dolgozóinak, akik háttérmunkájukkal járultak hozzá, hogy ilyen stabil alapokon nyugszik a város.
Hámori György szerint az év elején bevezetett feladatfinanszírozásos rendszer próbaidejének lehet tekinteni az eddig eltelt hónapokat. Az önkormányzat nem kötelező, önállóan választott feladatait saját bevételeiből valósíthatja meg. A többi kisvároshoz hasonlóan, utóbbi forrásokban Kapuvár sem dúskál, ezért nagyon nehéz tartani a megszokott színvonalat. Minden anyagi nehézség ellenére szeretnék továbbra is támogatni a civil szervezeteket, illetve programjaik megvalósítását. A szervezetek a legújabban meghirdetett pályázatok révén a működésre is  szerezhetnek támogatást. Mivel a következő esztendőben sem bővülnek az önkormányzat lehetőségei, ragadjanak meg minden alkalmat az érintettek – tette hozzá a polgármester.
Jól vizsgázott Kapuvári Hőszolgáltató Kft., és túl van az első olyan fűtési szezonon, amelyben felszerelték a lakásokban az egyedi mérőórákat. Aki a fűtéssel akart spórolni, az megtehette, a többiek pedig okulva a kedvező tapasztalatokon, beszereltetik a mérőeszközöket – jegyezte meg Hámori György. 

Sokakat érdekel, ezért több vélemény érkezett a településrendezési terv módosítására. Az önkormányzat kivárt addig, míg megfelelő számú javaslat érkezett, hiszen milliós kiadásokat jelent a végrehajtása.

A döntést és jóváhagyást igénylő ügyek között szerepelt a következő feladat: a képviselők az adott intézményi típushoz értő szakembereket delegáltak az iskolák nemrég felélesztett intézményi tanácsaiba – tájékoztatott Hámori György. Továbbá elmondta, hogy döntöttek civil szervezetek támogatásáról.
Beküldés dátuma: 2013. 11. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.