Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Pénzt csak a csalók ígérnek, ezért nagyon résen kell lenni!

A 2011 első öt hónapjára vonatkozó statisztikai adatok szerint az őrshöz tartozó tizenkét településen hetente történik egy bűncselekmény – tájékoztatott Buthi Gyula. Még tovább boncolgatva a számokat: minden harmadik héten esik meg egy-egy lopás a térségben. Továbbra is érvényes a következő felhívás: amennyiben idegen, gyanús személyt észlelnek a településen,  szóljanak be a 107-es telefonszámra, valamint lehetőség szerint jegyezzék fel a távozó gépkocsi rendszámát.
Az erőszakos behatolás nem jellemző errefelé, inkább trükkös módszerrel jut be a csaló a házakba. Hivatalból jöttem; pénzt hoztam; nyugdíjat fizetek; húszezresem van, ezért adjon vissza – ezek a leggyakoribb mondatok, amelyekkel megkörnyékezik az időseket. Arra is volt példa, amikor útépítés gyanánt kéredzkedtek be az udvarra, mert szerették volna megmérni a telekhatárt. Ha valaki azzal állít oda, hogy pénzt hozott, de ő nem a postás, már fel kell hogy tűnjön mindenkinek – fűzte hozzá az őrsparancsnok. A lakosság tájékoztatásával kapcsolatban megjegyezte: – Ahol van kábeltévé, ott mindenhol látják ezeket a figyelemfelhívó műsorokat, illetve a rábaközi újságot is bedobják minden postaládába.
Buthi Gyula elmondta: néhány éve vezették be azt a módszert, hogy visszamennek minden baleseti helyszínre. Ilyen a 8611 -es (köztudatban csak kapuvári) út Mihályi kereszteződése. A rendőrök kérésére a közútkezelő forgalomtechnikai szemlét tart az esetleges változtatások megfontolása miatt. A legutóbbi két balesetnél megállt ugyan az autós a stoptáblánál, de mégsem vette észre a közeledő járművet, és kihajtott elé. A nehézséget az is okozhatja, hogy a tárgyalt szakaszon a közutak nem merőlegesen metszik egymást, de van, amikor újabb közlekedési táblák kihelyezése, vagy egy-egy lombos fa eltávolítása is segít.
Az őrsparancsnok egy folyamatban lévő büntetőeljárásról pedig a következőt mondta: nem helyiek által megvásárolt, korábban lakatlan beledi családi házban indiai vadkender ültetvényre bukkantak. Az ügy lezárásáig egyelőre nem árulhatott el többet.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.