Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Pénzt csak a csalók ígérnek, ezért nagyon résen kell lenni!

A 2011 első öt hónapjára vonatkozó statisztikai adatok szerint az őrshöz tartozó tizenkét településen hetente történik egy bűncselekmény – tájékoztatott Buthi Gyula. Még tovább boncolgatva a számokat: minden harmadik héten esik meg egy-egy lopás a térségben. Továbbra is érvényes a következő felhívás: amennyiben idegen, gyanús személyt észlelnek a településen,  szóljanak be a 107-es telefonszámra, valamint lehetőség szerint jegyezzék fel a távozó gépkocsi rendszámát.
Az erőszakos behatolás nem jellemző errefelé, inkább trükkös módszerrel jut be a csaló a házakba. Hivatalból jöttem; pénzt hoztam; nyugdíjat fizetek; húszezresem van, ezért adjon vissza – ezek a leggyakoribb mondatok, amelyekkel megkörnyékezik az időseket. Arra is volt példa, amikor útépítés gyanánt kéredzkedtek be az udvarra, mert szerették volna megmérni a telekhatárt. Ha valaki azzal állít oda, hogy pénzt hozott, de ő nem a postás, már fel kell hogy tűnjön mindenkinek – fűzte hozzá az őrsparancsnok. A lakosság tájékoztatásával kapcsolatban megjegyezte: – Ahol van kábeltévé, ott mindenhol látják ezeket a figyelemfelhívó műsorokat, illetve a rábaközi újságot is bedobják minden postaládába.
Buthi Gyula elmondta: néhány éve vezették be azt a módszert, hogy visszamennek minden baleseti helyszínre. Ilyen a 8611 -es (köztudatban csak kapuvári) út Mihályi kereszteződése. A rendőrök kérésére a közútkezelő forgalomtechnikai szemlét tart az esetleges változtatások megfontolása miatt. A legutóbbi két balesetnél megállt ugyan az autós a stoptáblánál, de mégsem vette észre a közeledő járművet, és kihajtott elé. A nehézséget az is okozhatja, hogy a tárgyalt szakaszon a közutak nem merőlegesen metszik egymást, de van, amikor újabb közlekedési táblák kihelyezése, vagy egy-egy lombos fa eltávolítása is segít.
Az őrsparancsnok egy folyamatban lévő büntetőeljárásról pedig a következőt mondta: nem helyiek által megvásárolt, korábban lakatlan beledi családi házban indiai vadkender ültetvényre bukkantak. Az ügy lezárásáig egyelőre nem árulhatott el többet.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • A közös élmény és emlék összehozza az embereket

  Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit.