Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Példát mutatnak embertársaiknak

Békés, családias környezetben ünnepelték Csornán a véradókat, akik az első hívó szóra jönnek, és segítenek a rászorulókon. Ők nemcsak emberségükről, hanem önzetlen összefogásukról is tanúságot tesznek. Az apró kémcsövekbe levett vért minden alkalommal megvizsgálják, így aki a karját nyújtja, azonfelül, hogy jót tesz másokkal, a saját egészségi állapotáról is meggyőződhet. – Győr-Moson-Sopron megyében évente harmincezren jelentkeznek véradásra, mellyel az országos szinten is az élen járunk – mondta Borbélyné Nagy Ágnes megyei igazgató, aki úgy fogalmazott, hogy a véradók olyan ügyet szolgálnak, amelyből emberiesség, egészség és élet fakad. Dr. Gelencsér Gyula, a  vöröskereszt területi szervezetének elnöke hangsúlyozta: a véradók segítsége nélkül a betegek még nagyobb hátrányt szenvednének. Az őket segítő emberek hozzáállása pénzben kifejezhetetlen, ezért nem lehet érte elég köszönetet mondani. Koloszár Sarolta területi vezető kollégáival együtt kiosztotta a többszörös véradóknak járó  szerény ajándékokat, melyeknek nem az értéke jelentős, hanem a gesztussal járó erkölcsi elismerés.
Szabó Andrásnak a 160., Kristóf Józsefnek pedig 100-szoros véradásért szólt a taps. Utóbbi úriember nyugdíjasként éli mindennapjait, és önzetlen segítségadásának kezdete 1967-ig nyúlik vissza, katonaságának idejére. – Szeretek az embereken segíteni, de önmagamnak is jó volt, mert a véradások után felfrissültem, és általában megúsztam a komolyabb betegségeket. Azt tudom javasolni mindenkinek, hogy ezt az utat járja, mert három havonta kontroll alatt van az egészsége.
Beküldés dátuma: 2011. 12. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.