Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Példát mutatnak embertársaiknak

Békés, családias környezetben ünnepelték Csornán a véradókat, akik az első hívó szóra jönnek, és segítenek a rászorulókon. Ők nemcsak emberségükről, hanem önzetlen összefogásukról is tanúságot tesznek. Az apró kémcsövekbe levett vért minden alkalommal megvizsgálják, így aki a karját nyújtja, azonfelül, hogy jót tesz másokkal, a saját egészségi állapotáról is meggyőződhet. – Győr-Moson-Sopron megyében évente harmincezren jelentkeznek véradásra, mellyel az országos szinten is az élen járunk – mondta Borbélyné Nagy Ágnes megyei igazgató, aki úgy fogalmazott, hogy a véradók olyan ügyet szolgálnak, amelyből emberiesség, egészség és élet fakad. Dr. Gelencsér Gyula, a  vöröskereszt területi szervezetének elnöke hangsúlyozta: a véradók segítsége nélkül a betegek még nagyobb hátrányt szenvednének. Az őket segítő emberek hozzáállása pénzben kifejezhetetlen, ezért nem lehet érte elég köszönetet mondani. Koloszár Sarolta területi vezető kollégáival együtt kiosztotta a többszörös véradóknak járó  szerény ajándékokat, melyeknek nem az értéke jelentős, hanem a gesztussal járó erkölcsi elismerés.
Szabó Andrásnak a 160., Kristóf Józsefnek pedig 100-szoros véradásért szólt a taps. Utóbbi úriember nyugdíjasként éli mindennapjait, és önzetlen segítségadásának kezdete 1967-ig nyúlik vissza, katonaságának idejére. – Szeretek az embereken segíteni, de önmagamnak is jó volt, mert a véradások után felfrissültem, és általában megúsztam a komolyabb betegségeket. Azt tudom javasolni mindenkinek, hogy ezt az utat járja, mert három havonta kontroll alatt van az egészsége.
Beküldés dátuma: 2011. 12. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.