Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Példát mutatnak embertársaiknak

Békés, családias környezetben ünnepelték Csornán a véradókat, akik az első hívó szóra jönnek, és segítenek a rászorulókon. Ők nemcsak emberségükről, hanem önzetlen összefogásukról is tanúságot tesznek. Az apró kémcsövekbe levett vért minden alkalommal megvizsgálják, így aki a karját nyújtja, azonfelül, hogy jót tesz másokkal, a saját egészségi állapotáról is meggyőződhet. – Győr-Moson-Sopron megyében évente harmincezren jelentkeznek véradásra, mellyel az országos szinten is az élen járunk – mondta Borbélyné Nagy Ágnes megyei igazgató, aki úgy fogalmazott, hogy a véradók olyan ügyet szolgálnak, amelyből emberiesség, egészség és élet fakad. Dr. Gelencsér Gyula, a  vöröskereszt területi szervezetének elnöke hangsúlyozta: a véradók segítsége nélkül a betegek még nagyobb hátrányt szenvednének. Az őket segítő emberek hozzáállása pénzben kifejezhetetlen, ezért nem lehet érte elég köszönetet mondani. Koloszár Sarolta területi vezető kollégáival együtt kiosztotta a többszörös véradóknak járó  szerény ajándékokat, melyeknek nem az értéke jelentős, hanem a gesztussal járó erkölcsi elismerés.
Szabó Andrásnak a 160., Kristóf Józsefnek pedig 100-szoros véradásért szólt a taps. Utóbbi úriember nyugdíjasként éli mindennapjait, és önzetlen segítségadásának kezdete 1967-ig nyúlik vissza, katonaságának idejére. – Szeretek az embereken segíteni, de önmagamnak is jó volt, mert a véradások után felfrissültem, és általában megúsztam a komolyabb betegségeket. Azt tudom javasolni mindenkinek, hogy ezt az utat járja, mert három havonta kontroll alatt van az egészsége.
Beküldés dátuma: 2011. 12. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.