Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Pátzaysok versengtek az idegen nyelvi megmérettetéseken

Erdélyi Roland lassan kilenc éve foglalkozik az angol nyelvvel, ezért már tavaly megszerezte az alapfokú nyelvvizsgát. A nyolcadikas fiú legutóbb a soproni Szent Orsolya Gimnáziumban rendezett megmérettetésen harmadik helyezést ért el. A kapuvári Pátzay Pál Általános Iskola tanulója nagyon könnyűnek érezte ezt a versenyt, és szerinte elég jó alapokat kapott a továbblépéshez. A sportban is jeleskedő diák a veszélyesebb mozgásformákat részesíti előnyben, s számára a boksz maga a kikapcsolódás. Az országos és diák olimpiai bajnok nagyon sok érmet gyűjtött be, és az edzések mellett a környékünkön a másik kiemelkedőnek számító nyelvet, a németet is szeretné még jobban megtanulni.
Bella Bettina az idegen nyelvek közül a németet kedveli a legjobban, de a továbbtanuláshoz az angollal is akar foglalkozni. A hetedikes lány egyik német nyelvi versenyt sem hagyta ki, s legutóbb a „Bábeli zűrzavar” Orsolya Nyelvi Napok elnevezésű megmérettetésen vett részt Sopronban, ahol harmadik helyezést ért el. Bettina nyaralásakor tesztelte német tudását, és többé-kevésbé sikerült magát megértetnie, ami nagyon jó érzés volt számára.
Szabó Orsolya négy éve tanul németül, a versenyekre pedig Némethné Papp Varga Rita készítette fel. A hetedikes diák januárban alapfokú nyelvvizsgára készül, mert úgy érzik, hogy erre már kellően felkészült. A Pátzayban heti három órát foglalkoznak a némettel, a megmérettetések előtt pedig ennél is többet gyakorolnak. Orsi nemrég a Sopronban rendezett tesztversenyen negyedik lett, a beledi csapatrangadón társaival ötödik helyen végeztek.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.