Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Pásztorok és angyalkák lepik el Beledet

Havassy Bálint László arról beszélt, hogy a hagyományos módon zajlanak Beleden az év végi ünnepek. A hajnali misék felkészítenek a karácsonyra, ezért kedden és csütörtökön várják a korán kelőket a templomban. Advent idején visszafogottabbak a vasárnapi szentmisék, és minden a bűnbánatot jelképező lila színbe öltözik. – Ez a befelé fordulás és az önmagunkkal számot vetés mind-mind előkészület a karácsonyra – fogalmazott az atya. A Betlehemet a mellékoltáron állítják fel, és december 24-én délután két órakor a gyerekek mutatják be a népszokást. Mivel nagy volt az érdeklődés, rengeteg kis pásztor és angyalka vonul fel a templomban. A nemrég Beledre küldött Havassy Bálint László mivel még csak most ismerkedik a helyiek szokásaival, egyelőre nem tervez újítást a település  ünnepeiben.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.