Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Pasztell és tűzzománc alkotásokat láthatott a művészbarát közönség

Némethné Andorka Klára elsősorban különböző eljárásokat próbálgató pedagógusnak, és nem művésznek tartja  magát, ezért baráti unszolásra állította össze kiállításának anyagát. A pasztellképek és tűzzománc alkotások két különböző technikával készültek, s épp ezért látszólag nagyon ellentmondanak egymásnak. A tűzzománcot a keménység, a fénylés, a ragyogás és a határozott körvonalak határozzák meg, míg az előbbi inkább a lágy, a puha és a finom jelzőket vonzza. A rajztanár úgy véli, hogy a következő tulajdonságok mind rá vonatkoznak: fegyelmezett, következetes, kemény, ugyanakkor érzelmes lény. A csornai Széchenyiben 1995 óta működik a tűzzománc szakkör, amelyen több száz fiatal ismerkedett meg az eljárással. A tanulók az itt elsajátított tudásuknak köszönhetően  rendszeresen bemutatkoznak a városi kiállításokon. A pedagógustól nem áll távol a textilművészet sem, de mivel ezek hely- és időigényes megoldások, napi munkája mellett kevés rá a lehetőség - mesélte a kiállító. - Talán kevesen tudják rólam, hogy a biológia a másik szakom, és ezeken az alkotásokon leginkább a növények jelennek meg, azok a tavaszi, kora nyári virágok, amelyek hozzám legközelebb állnak - mondta az alkotó, aki örömszerzésből áll neki a festésnek. Némethné Andorka Klára azt szeretné, ha a kiállításra betérő látogatót jó érzéssel töltené el műveinek nézegetése.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.