Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Pasztell és tűzzománc alkotásokat láthatott a művészbarát közönség

Némethné Andorka Klára elsősorban különböző eljárásokat próbálgató pedagógusnak, és nem művésznek tartja  magát, ezért baráti unszolásra állította össze kiállításának anyagát. A pasztellképek és tűzzománc alkotások két különböző technikával készültek, s épp ezért látszólag nagyon ellentmondanak egymásnak. A tűzzománcot a keménység, a fénylés, a ragyogás és a határozott körvonalak határozzák meg, míg az előbbi inkább a lágy, a puha és a finom jelzőket vonzza. A rajztanár úgy véli, hogy a következő tulajdonságok mind rá vonatkoznak: fegyelmezett, következetes, kemény, ugyanakkor érzelmes lény. A csornai Széchenyiben 1995 óta működik a tűzzománc szakkör, amelyen több száz fiatal ismerkedett meg az eljárással. A tanulók az itt elsajátított tudásuknak köszönhetően  rendszeresen bemutatkoznak a városi kiállításokon. A pedagógustól nem áll távol a textilművészet sem, de mivel ezek hely- és időigényes megoldások, napi munkája mellett kevés rá a lehetőség - mesélte a kiállító. - Talán kevesen tudják rólam, hogy a biológia a másik szakom, és ezeken az alkotásokon leginkább a növények jelennek meg, azok a tavaszi, kora nyári virágok, amelyek hozzám legközelebb állnak - mondta az alkotó, aki örömszerzésből áll neki a festésnek. Némethné Andorka Klára azt szeretné, ha a kiállításra betérő látogatót jó érzéssel töltené el műveinek nézegetése.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.