Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Pasztell és tűzzománc alkotásokat láthatott a művészbarát közönség

Némethné Andorka Klára elsősorban különböző eljárásokat próbálgató pedagógusnak, és nem művésznek tartja  magát, ezért baráti unszolásra állította össze kiállításának anyagát. A pasztellképek és tűzzománc alkotások két különböző technikával készültek, s épp ezért látszólag nagyon ellentmondanak egymásnak. A tűzzománcot a keménység, a fénylés, a ragyogás és a határozott körvonalak határozzák meg, míg az előbbi inkább a lágy, a puha és a finom jelzőket vonzza. A rajztanár úgy véli, hogy a következő tulajdonságok mind rá vonatkoznak: fegyelmezett, következetes, kemény, ugyanakkor érzelmes lény. A csornai Széchenyiben 1995 óta működik a tűzzománc szakkör, amelyen több száz fiatal ismerkedett meg az eljárással. A tanulók az itt elsajátított tudásuknak köszönhetően  rendszeresen bemutatkoznak a városi kiállításokon. A pedagógustól nem áll távol a textilművészet sem, de mivel ezek hely- és időigényes megoldások, napi munkája mellett kevés rá a lehetőség - mesélte a kiállító. - Talán kevesen tudják rólam, hogy a biológia a másik szakom, és ezeken az alkotásokon leginkább a növények jelennek meg, azok a tavaszi, kora nyári virágok, amelyek hozzám legközelebb állnak - mondta az alkotó, aki örömszerzésből áll neki a festésnek. Némethné Andorka Klára azt szeretné, ha a kiállításra betérő látogatót jó érzéssel töltené el műveinek nézegetése.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.