Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Parkolási korlátozások a Csornai Margit Kórházban

Parkolási korlátozás a csornai Margit Kórház területén: Elsőbbséget élveznek a betegekhez utazó orvosok, az ügyeletben lévő gépjármű, valamint a mozgásukban korlátozott páciensek.

Az építkezés – bontás, talajmunkák, szállítás – eleinte bonyodalmakkal jár, ezért bizonyos szempontból felfordulást okoz. A lakosság először a parkolási korlátozások bevezetésével szembesült, másrészt biztosítani kellett a mentők és az egyéb nélkülözhetetlen – étkeztetéssel kapcsolatos anyag- és gyógyszerszállító – járművek útvonalát is.

Az emberek biztonsága érdekében tiltották ki átmenetileg a látogatók és a tartósan itt tartózkodó, de nem egészségügyi dolgozók járműveit a kórház területéről. A hozzátartozókat szállító kísérők rövid időre behajthatnak az udvarra, de dolguk végeztével távozniuk kell. Időről időre változnak a szabad területek, melyeket a kivitelező szükség szerint felszabadít vagy lefoglal, de a kórház vezetése igyekszik mindig fenntartani valamennyi helyet az átmenetileg parkoló autósoknak.


A kórház nem tudta megoldani az önkormányzat tulajdonát képező, fogorvosi és háziorvosi ellátásnak helyet adó „C” épületbe járók parkolását, csak az ügyeletes gépjármű maradhat ott tartósan. A város a dolgozóknak tíz helyet biztosított a szakrendelő mellett, hisz például a háziorvosnak – hívás esetén – gyorsan el kell hagynia a területet, ezért nem sétálgathat kilométereket. A kerékpárosok igénybe vehetik a fedett tárolót.


A lakosság – néhány méltatlankodástól eltekintve – megértően fogadja a parkolással kapcsolatos nehézségeket. Dr. Winiczai Zoltán további együttérzésre és türelemre inti az érintetteket, hiszen nem öncélúan hozták meg a döntéseket. 2015. május vége felé talán feloldhatják a korlátozásokat, és a nyári időszakra a kórház udvarának hátsó részében kialakítandó, akár hetven autót is befogadó parkoló fog a lakosság rendelkezésére állni.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.