Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Parkolási korlátozások a Csornai Margit Kórházban

Parkolási korlátozás a csornai Margit Kórház területén: Elsőbbséget élveznek a betegekhez utazó orvosok, az ügyeletben lévő gépjármű, valamint a mozgásukban korlátozott páciensek.

Az építkezés – bontás, talajmunkák, szállítás – eleinte bonyodalmakkal jár, ezért bizonyos szempontból felfordulást okoz. A lakosság először a parkolási korlátozások bevezetésével szembesült, másrészt biztosítani kellett a mentők és az egyéb nélkülözhetetlen – étkeztetéssel kapcsolatos anyag- és gyógyszerszállító – járművek útvonalát is.

Az emberek biztonsága érdekében tiltották ki átmenetileg a látogatók és a tartósan itt tartózkodó, de nem egészségügyi dolgozók járműveit a kórház területéről. A hozzátartozókat szállító kísérők rövid időre behajthatnak az udvarra, de dolguk végeztével távozniuk kell. Időről időre változnak a szabad területek, melyeket a kivitelező szükség szerint felszabadít vagy lefoglal, de a kórház vezetése igyekszik mindig fenntartani valamennyi helyet az átmenetileg parkoló autósoknak.


A kórház nem tudta megoldani az önkormányzat tulajdonát képező, fogorvosi és háziorvosi ellátásnak helyet adó „C” épületbe járók parkolását, csak az ügyeletes gépjármű maradhat ott tartósan. A város a dolgozóknak tíz helyet biztosított a szakrendelő mellett, hisz például a háziorvosnak – hívás esetén – gyorsan el kell hagynia a területet, ezért nem sétálgathat kilométereket. A kerékpárosok igénybe vehetik a fedett tárolót.


A lakosság – néhány méltatlankodástól eltekintve – megértően fogadja a parkolással kapcsolatos nehézségeket. Dr. Winiczai Zoltán további együttérzésre és türelemre inti az érintetteket, hiszen nem öncélúan hozták meg a döntéseket. 2015. május vége felé talán feloldhatják a korlátozásokat, és a nyári időszakra a kórház udvarának hátsó részében kialakítandó, akár hetven autót is befogadó parkoló fog a lakosság rendelkezésére állni.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 18.

Kapcsolódó hírek

  • Átadták a Csorna Város Érdemes diákja elismeréseket

    Csorna Város Önkormányzata Érdemes diák kitüntető címet adományoz azon végzős tanulóknak, akik tantestületük javaslata alapján tanulmányi munkájukkal, sporteredményeikkel vagy közösségi munkájukkal kiemelkedő teljesítmény nyújtottak az általános iskola évei alatt.

További hírek