Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Pap Rita koncertezett Kapuváron

Mindenesetre a művész internetes oldalának megnyitása előtt érdemes visszavenni a hangerőből, mert különben nem várt erejű decibelhatás éri dobhártyáit a gyanútlan szörfözőnek, pláne, ha nem készült efféle intenzív fogadtatásra, ugyanis Mauzi, a kacéran pislogó egérlány üdvözli harsányan a gyereklátogatókat, és biztatja őket további internetes barangolásra.

Az előadónak kisgyermekkora óta a tánc és a művészet a mindene, és a klasszikus balett révén került a szakma közelébe. Pár év próbálkozás után tett egy kisebb fordulatot, és az éneklésbe kezdett, amiben jelentős szerepe volt párjának, Bodnár Attilának. Több felnőtteknek szánt fellépés, na és persze csemetéik megszületése után a gyermekközönség jobban elbűvölte őket. A váltás 1992-ben következett be, mikor a szerzőpáros úgy érezte, hogy a komolyabb mondanivalóval felruházott dalaik kevésbé találnak értő fülekre. Döntésükben az is szerepet játszott, hogy a zenei világ a dallamos stílus helyett inkább a monoton ritmust skandáló irányba fordult el. - Úgy gondoltuk, hogy a gyerekekben hadd maradjon meg a tiszta zene iránti szeretet, és ezért kezdtük el ezeket a számokat írni - mondta Pap Rita. Utalt arra, hogy a zenésznek is meg kell őrizni valamennyit a gyermeki lélek ártatlanságából, különben a közönség nem fogadja el a számokat. Pap Rita jelezte: szerencsére ő természeténél fogva ilyen adottságú, tehát neki a játékosság a mindennapok része, de gyermekei születése óta még több impulzus éri a kicsik világából. - Belőlük töltekezem, mert ha nem látnám a csillogó szemeket, és az érdeklődő tekinteteket, akkor nem lenne értelme csinálni - fogalmazott az előadó. Pap Rita másik gyengéje az állatok, s mikor lakhatási körülményei ezt lehetővé tették, rögtön beszerezte első négylábúját. Nevetve mondta, hogy a kutya után következtek a cicák, a papagájok és tollas társaik. Az osztrák határ közeli településen élő család jelenleg Tappancs névre hallgató golden retrieverrel és két miaúval, Hancúrral és Kormossal osztja meg életterét. 
Az interjúalany úgy véli, a fiatalokat nemcsak az írásra, az olvasásra és a számolásra kell megtanítani, hanem bizony a kulturált és felszabadult szórakozásra is. Az ember barátaira visszatérve megjegyezte, hogy az állatok közelében felnövő gyerekek hamarabb megtapasztalják a felelősség és a törődés érzését. Pap Rita szűkebb családi közösségében is azt tartja a legfontosabbnak, hogy élvezzék az együttlétet.
Beküldés dátuma: 2010. 02. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.