Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Pantelics Bence büszkén gondol EB-ezüstérmére

A rendkívüli körülmény rendkívüli megoldásokat kíván – fogalmazott Pantelics Bence. A Castrum SC karatésának  tényleg sikerült a lehető legjobbat kihoznia az online térben megrendezett Európa-bajnokságból, mert huszonegy versenyző közül neki jutott a dobogó második foka.

A karate EB-re a nyolc formagyakorlattal készülő Pantelics Bence képernyőről látta a bírókat és ellenfeleit, ami teljesen újszerű helyzetet eredményezett. A Castrum SC karatékái három héttel a verseny előtt tudták meg, hogy online módon rendezik meg a tavasszal elmaradt grúziai Európa-bajnokságot. A küzdelem kivitelezhetetlen ebben a formában, ezért kizárólag a formagyakorlatokat mutatták be – mesélte Pantelics Bence.

A teremben lévő kamera biztosította a kapcsolatot a bírók és a versenyzők között. A kapuvári karatés a technikának köszönhetően láthatta csak versenytársait. Annak különösen örült, hogy ilyen szokatlan formában is meg tudták tartani a színvonalas bajnokságot.
– Talán jobban aggódtam a technikai kapcsolatfelvétel miatt, mint azért, hogy a formagyakorlatokat helyesen és szépen hajtsam végre. Az előtte lévő három hét rövid idő volt a felkészülésre. Shihan Tóth Attila, többszörös felnőtt EB-bajnok mesterrel konzultálva gyakoroltunk a teremben édesapámmal, Pantelics Péterrel. Oda-vissza küldtük a videókat, miközben megkérdeztük, hogy min kellene még javítani – mondta Pantelics Bence, aki álmában sem gondolta volna, hogy Európa-bajnokság helyszíne lesz valamikor a kapuvári Castrum.
Az első körben egy kötelező „katá”-t mutatott be a kapuvári versenyző, akinek egy többszörös ifjúsági, junior és U22-es Európa-bajnok ukrán ellenfél jutott. Bence a 3:2-es arányú győzelme után egy román fiúval mérkőzött meg. „Kanku kata” választott formagyakorlata egyértelműen jobbnak bizonyult, majd litván ellenfelét 3 danos „katá”-val győzte le. A döntőben a többszörös felnőtt EB-bajnokkal, a mezőny szinte állandó dobogósával, Konrad Kozubowskival került szembe. A bírók sok szempontot alapján mérlegelnek: ilyen a technika, az erősség és a dinamika. Pantelics Bence a rövid felkészülési idő miatt ezt a „katá”-t nem tudta annyit gyakorolni, ezért nagyon örül annak, hogy valamennyi körülményt figyelembe véve ezüstérmet szerzett.

– Úgy gondolom, ebben az évben ez volt az utolsó bajnokság, de ha a járványügyi helyzet miatt tovább folytatódnak az online versenyek, akkor úgy érzem, hogy kötelességem készülni és készen állni a következő megmérettetésre. Továbbra is edzek, figyelve a szabályokra és saját, valamint mások egészségére, küzdünk és készülünk –osztotta meg a tévénézőkkel Pantelics Bence jövőbeni terveit.

Beküldés dátuma: 2021. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek