Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Ózongenerátoros fertőtlenítés a csornai Hunyadiban

Komplett világítás-korszerűsítést hajtottak végre nemrég a csornai Hunyadiban, mellyel egyidejűleg elvégezték az épület teljes fertőtlenítését. Az iskola minden lehetőséget kihasznál, hogy felkészülten várja a május 10-étől érkező diákokat.

Több mint nyolcszáz lámpatestet cseréltek ki a csornai Hunyadiban a Fényes Okos Iskolák Program nyertes állami pályázatán. A program részeként került sor az ózongenerátoros fertőtlenítésre a pincétől a padlásig – számolt be televíziónknak az intézmény igazgatója, aki hozzátette: Ezzel egyidejűleg elvégezték a szükséges nagytakarításokat is, továbbá újabb három tanterembe érkezett teljes iskolai bútorzat, illetve az aulát is átrendeztek modern, fiatalos székekkel és asztalokkal.
További örömhír, hogy az iskolában nemcsak a teljes állású, kinevezett oktatók kapták meg a védőoltást, hanem az óraadó pedagógusok, valamint a technikai személyzet is, így elérték a szinte száz százalékos átoltottságot.

A pedagógusok arra az eshetőségre is felkészülnek, ha nem lehet megtartani a hagyományos ballagást. Ezek után már csak az a kérdés, hogy élőben vagy videóról láthatják az ünnepi műsort a búcsúzó diákok. Kovács Istvánné úgy gondolja, hogy idén biztos nem lesz lehetőség a két évvel ezelőttihez hasonló rendezvényre, amikor tele volt az intézmény udvara a gyerekek szüleivel és hozzátartozóival. A lampionos ballagásról az önkormányzattal fognak egyeztetni, melyen eddig a város három iskolájának végzős diákjai vettek rész. Ebben a formában a kísérő tizenegyedikesekkel, rokonokkal, ismerősökkel együtt több mint ezer tanuló jelenne meg a köztereken, így a mostani helyzetet ismerve, nem valószínű, hogy sorra kerülhet.

Március 11-től a végzősök kizárólag online formában készülnek az érettségire, előtte viszont volt még kis csoportokban bejöhettek az iskolába, ahol megkapták a tanárok személyes útmutatásait. Az emelt szintű érettségire, illetve versenyekre készülők akkor még valamennyivel könnyebb helyzetben voltak – fogalmazott Kovács Istvánné. Problémák adódtak a testnevelés órákkal is, hiszen nem volt lehetőség a gyakorlati kivitelezésre .
Változás a korábbiakhoz képest, hogy idén az emelt szintű érettséginek is helyet ad az intézmény. Két napot vesz majd igénybe az angol és a német emelt szintű írásbeli lebonyolítása.

A Hunyadi tanulói háromféle képzés közül választhatnak, és mindegyik ágazati formában jelentős sikereket értek el a diákok.
A belügyi-rendészeti ismeretekből dobogós helyezést szereztek a hunyadisok az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen. Mivel március elejéről beszélünk, akkor még megtarthatták a szóbeli döntőt is. A 12/A osztályos Mészáros Rebeka a 2. helyen végzett, Szabó Zsüliett 11., Kollár Ádám pedig 19. lett a megmérettetésen. Rebekának mindez 100 pontot jelent pluszban a továbbtanuláshoz, a többiknek pedig 50-50 többletpontot hozott, ami szintén szép teljesítmény. A tizenévesek felkészítő tanára Farkas Balázs és Katona László volt. A korábbi években májusban tartották meg az eredményhirdetést a fővárosban, de az esemény 2020-ban elmaradt a pandémia miatt, idén pedig csak reménykedni lehet, hogy megrendezésre kerül.
Tavaly szeptemberben indították a vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakot, s már itt is kiemelkedő eredmény született:
Borbély Attila, 9/B- be járó diák országos első helyezést ért el a pénzügyi kvízen. A tanuló nagyon örült az elektronikai termékekre beváltható utalványnak, de ami még ennél is fontosabb, hogy részt vehet az online módon megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen. Felkészítő tanára Horváthné Kocsis Katalin volt.
Folytatva a hagyományokat, a hunyadis fiatalok idén is részt vettek a különböző iskolák által meghirdetett megyei szintű nyelvi versenyeken, ahol szintén jól szerepeltek.
A pedagógiai verseny országos döntőjének második fordulóját eredetileg március 17-én tartották volna, melyre öten jutottak be a Hunyadiból: a 12/C-s Termeczky Kata, Farkas Kitti, Bukledits Kíra, Bugár Zseraldina és Horváth Csaba. Őket Világosné Rozsonits Erika segítette a felkészülésben. Az írásbelit épp április 21-én, lapzártánk idején bonyolították le, amit a szóbeli megméretés fog követni. Az iskola pedagógusai és diákjai izgatottan várják a végeredményt.

Beküldés dátuma: 2021. 04. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek