Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvodások versmondóversenye Beleden

Harmadik alkalommal tarották meg a beledi kistérség körében meghirdetett szavalóversenyt, melyhez a répcelakiak is csatlakoztak.  A kisfaludiak és a cirákiak első ízben neveztek be a megmérettetésre, így összesen 37 kicsi adta elő a költeményeket.
Németh Imréné zsűrielnök szerint még ma is hatnak a versek a gyermekekre, mert a kicsik élénken reagálnak az eltérő hangulatú, rímekbe szedett sorokra. A szervezők célja azt volt a rendezvénnyel, hogy megszerettessék a gyermekekkel a szerzeményeket, és iskolás korukban is szívesen olvassák a híres szerzők köteteit, esetleg bátran jelentkezzenek a szavalóversenyekre. Ha valaki rendszeresen olvasgat ilyen alkotásokat, talán könnyebben önti szavakba érzelmeit és a lelkében megfogalmazódó gondolatokat. Németh Imréné szerint a rímekbe szedett sorok nyugtatólag hatnak az ember személyiségére, amire zaklatott világunkban nagy szükség lehet.
A kiscsoportos Horváth Dóra Fésüs Éva Sündisznócska című versével lett az első. A középsősök közül Varga Attila érte el a legjobb helyezést, ő Osvát Erzsébet Nyuszik lakomája költeményét adta elő.  A nagycsoportból Németh Nikolett szintén a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára állhatott Gazdag Erzsi Cinegeetetés című versikéjével.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.