Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvodások játékos küzdelme Beledben

A szervezők már három–négy játék után látták, hogy mennyire élvezik a gyerekek a beledi oviolimpiára összeállított feladatokat. A településen kevés a túlsúlyos fiatal, ami köszönhető annak is, hogy az intézmények minden lehetőséget megragadnak a mozgásra.

A helyiek, illetve a környező településekről érkező gyerekek részvételével rendezik meg Beledben a térségi oviolimpiát. Idén nyolcadszor került sor a rendezvényre. A házigazda már év elején elküldte meghívóit Répcelakra, Szilba, Kisfaludra, Mihályiba, Cirákra és Dénesfára, s végül hat csapat nevezett a versenyre, melyből kettő beledi színekben indult. Szil technikai okok miatt nem vett részt az idei megmérettetésen. A gyerekek nyolc feladatsort teljesítettek, de ebben az esztendőben vegyes csoportokat alakítottak ki a versenyzőknek, tehát kicsik és nagyok együtt küzdöttek.
– Nagy lelkesedéssel készültek a versenyre. Sajnos az óvoda helyzete ma olyan, hogy nem nagyon tudunk gyakorolni, de a hétfői főpróbát megtartottuk. Óriási élmény számukra, hogy a tornacsarnokban mozoghatnak. A versenyt játékos formában bonyolítjuk le, így szinte észre sem veszik, hogy mennyit fejlődik izomzatuk – mondta Gerencsérné Németh Erika. A Beledi Általános Művelődési Központ vezetője szerint az oviolimpia tulajdonképpen felkészülés az iskolai testnevelésre, ahol szintén játszva sportolnak a gyerekek. A szurkolók közt azok a kicsik is ott voltak, akik életkoruknál fogva még nem vesznek részt az oviolimpián, de nem baj, ha előbb szokják a tornatermi közeget és a versenyszellemet.
Gerencsérné Németh Erika megköszönte Pallag Jánosné művelődésszervező közreműködését, valamint az óvónők munkáját, hisz az ő segítő hozzáállásuk nélkül nem valósulhatott volna meg az oviolimpia.
A beledi óvoda keddi napokon játékos sportfoglalkozást tart a tornacsarnokban, ahova egyre többen jönnek. Év elején csupán tizenegy néhányan voltak, és ahogy közeledik a tanév vége, mind többen lesznek.

Beküldés dátuma: 2015. 05. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.