Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvodai fejlesztőprogram a jövő kézilabdásainak

Az intézmény óvodapedagógusai 120 órás továbbképzésen ismerkedtek meg az új szemlélettel, melyet a Maci csoportba járó gyerekek nevelésében kamatoztattak eredményesen. A kétezres évek elején fogalmazódott meg a szivacskézilabda meghonosítása Magyarországon, és Ikervár község tornatermében játszották az első mérkőzést. - Az ötlet onnan jött, hogy valami újat kellene hozni az utánpótlásképzésben, amivel a legkisebb korosztályban is megszerettetnénk a kézilabdát - fogalmazott Horváth János testnevelő tanár. Mivel a sporteszköz nagyon selymes, puha felületű, könnyen tisztántartható, már az öt-hat évesek is nyugodtan játszhatnak vele, és az óvodások körében mindig népszerű foglalatosság volt a labdázás - hangzott az interjúban. A szivacskézilabda hazai szellemi atyjától megtudtuk, hogy az országos bajnokságokat két korcsoportban rendezik meg. A testnevelő hangsúlyozta: ellentétben a strand-kézilabdával, ez a rendszer biztosítja a teljes technikai és taktikai előképzettséget a később serdülő csapatban bekerülő gyerekek számára.


Kránitzné Nagy Márta óvodavezető a szivacskézilabda programjának szakmai hátteréről adott tájékoztatót. Némethné Fülöp Terézia, a csornai térségi általános és művészeti iskola, valamint óvoda vezetője annak a jelentőségét hangsúlyozta, hogy Gódorné Nagy Mariann személyében olyan hajdani világklasszis oktatta a gyerekeket, aki maga is kiemelkedő eredményeket ért el a sportágban. A sokszoros magyar bajnok szakmai segítőként közreműködött a csornai óvodában. A város szülötte csak pozitívan nyilatkozott a kezdeményezésről:  náluk Lentiben, és itt Csornán is azt látta, hogy mindig izgatottan várják a gyerekek következő játékalkalmat. Mariann szerint ha a kicsik megismerik a küzdősportot, megvan rá az esély, hogy meg is kedvelik, s tapasztalatai azt mutatják, hogy a serdülő és az ifi-csapatban válogatott szinten játszó fiatalok szintén a szivacskézilabdával kezdték pályafutásukat. Természetesen azzal is számolni kell, hogy nem akar minden gyermek profi kézilabdázó lenni, tehát lesznek lemorzsolódások, de  olyanok is, akik tovább fogják vinni a sportágat.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.