Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvodai fejlesztőprogram a jövő kézilabdásainak

Az intézmény óvodapedagógusai 120 órás továbbképzésen ismerkedtek meg az új szemlélettel, melyet a Maci csoportba járó gyerekek nevelésében kamatoztattak eredményesen. A kétezres évek elején fogalmazódott meg a szivacskézilabda meghonosítása Magyarországon, és Ikervár község tornatermében játszották az első mérkőzést. - Az ötlet onnan jött, hogy valami újat kellene hozni az utánpótlásképzésben, amivel a legkisebb korosztályban is megszerettetnénk a kézilabdát - fogalmazott Horváth János testnevelő tanár. Mivel a sporteszköz nagyon selymes, puha felületű, könnyen tisztántartható, már az öt-hat évesek is nyugodtan játszhatnak vele, és az óvodások körében mindig népszerű foglalatosság volt a labdázás - hangzott az interjúban. A szivacskézilabda hazai szellemi atyjától megtudtuk, hogy az országos bajnokságokat két korcsoportban rendezik meg. A testnevelő hangsúlyozta: ellentétben a strand-kézilabdával, ez a rendszer biztosítja a teljes technikai és taktikai előképzettséget a később serdülő csapatban bekerülő gyerekek számára.


Kránitzné Nagy Márta óvodavezető a szivacskézilabda programjának szakmai hátteréről adott tájékoztatót. Némethné Fülöp Terézia, a csornai térségi általános és művészeti iskola, valamint óvoda vezetője annak a jelentőségét hangsúlyozta, hogy Gódorné Nagy Mariann személyében olyan hajdani világklasszis oktatta a gyerekeket, aki maga is kiemelkedő eredményeket ért el a sportágban. A sokszoros magyar bajnok szakmai segítőként közreműködött a csornai óvodában. A város szülötte csak pozitívan nyilatkozott a kezdeményezésről:  náluk Lentiben, és itt Csornán is azt látta, hogy mindig izgatottan várják a gyerekek következő játékalkalmat. Mariann szerint ha a kicsik megismerik a küzdősportot, megvan rá az esély, hogy meg is kedvelik, s tapasztalatai azt mutatják, hogy a serdülő és az ifi-csapatban válogatott szinten játszó fiatalok szintén a szivacskézilabdával kezdték pályafutásukat. Természetesen azzal is számolni kell, hogy nem akar minden gyermek profi kézilabdázó lenni, tehát lesznek lemorzsolódások, de  olyanok is, akik tovább fogják vinni a sportágat.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.