Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Óvodai és köztéri fejlesztés Kapuvár házhelyi városrészén

A kapuvári házhelyi óvodában  megtartott családi nap több elemből tevődik össze, melynek talán legmegindítóbb epizódja, amikor a gyermekek felköszöntik az édesanyjukat. Mivel közeledik a 2011/2012-es nevelési év utolsó napja, a kicsik zárásként bemutatták azokat a versikéket és dalokat, amelyeket az elmúlt hónapokban sajátítottak el, majd elbúcsúztatták ballagó társaikat, aki kinőve az óvodából, ősztől már az iskolapadba ülnek be.

Dr. Hoffer Imre képviselő személyesen is megjelent a rendezvényen, és örömmel látta, hogy még a „régi” óvodások is vissza-visszatérnek a rendhagyó programra. Eredményesnek bizonyult az a jótékonysági akció, amelyet szintén erre az alkalomra időzítettek. – Az oktatási intézmények alulfinanszírozottak, ezért az önkormányzat jelentős összeggel járul hozzá a működésükhöz. A fejlesztéseket a legtöbb esetben csak önerőből tudjuk megoldani – mondta  képviselő, majd hozzátette: a pénzgyűjtés nemcsak a forintokról szól, mert jól példázza a házhelyiek összefogását, akik ha szükség van rájuk, mindig segítenek. Az adakozásból befolyt összeget az épület hat ablakának cseréjére fordítják, mellyel természetesen megvárják az óvoda nyári leállását.

A házhelyiek szeretnék feleleveníteni a 19. század második felében elterjedt artézi víz fogyasztását.
Dr. Hoffer Imre azt is elmondta, hogy Cserpes Sándor képviselővel az artézi kút újraindítását tervezi, és az anyagi háttér megteremtését szintén gyűjtés formájában képzelték el. Mindez idáig a munkálatok bekerülési költségének egyharmada, vagyis 150 ezer forint gyűlt össze – tájékoztatott az interjúalany. Amennyiben a kútban sikerül vizet nyerni, múltszázadbeli öntöttvas felépítményt szeretnének építtetni. A munka elvégzésére már jelentkezett is egy vállalkozó, aki garantálja az esztétikus, környezethez illő szerkezet összeállítását. A szűkebb kapuvári közösség a természetes szomjoltó jótékony hatását  korábban is élvezte a házhelyi városrészen, hiszen az első kutakat báró Berg Gusztáv fúratta az egészséges ivóvízellátás érdekében.

Arra a kérdésre, hogy ha sikerül az elmondottakat megvalósítani, vajon mi lesz a következő célkitűzés lakókörzetükben, a Fidesz-KDNP képviselője így válaszolt: találunk helyette! Dr. Hoffer úgy fogalmazott: jó lenne, ha a lakosság az utak és a járdák építése kapcsán is ilyen aktív lenne, hiszen az önkormányzat évről évre felajánlja az építőanyagot, ezért a házhelyieknek csak a munkaerejükkel kellene a beruházáshoz hozzájárulniuk.  Az önkéntes munka sikere  mindenesetre nem a kapuvári városrészen élő képviselőkön múlik, mert nyitottak a javaslatokra, és megpróbálják még vonzóbbá tenni a járdák korszerűsítésének ezt a módját.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.